Lichaam zonder hoofd en handen aangetroffen op een strand in Marbella

door admin
Lichaam zonder hoofd en handen aangetroffen op een strand in Marbella

De persoon die als eerste rond 17 uur het tafereel in de golven zag, dacht dat het om een drenkeling ging. Daarom belde deze het nummer 091 van de Nationale Politie. Daar werd de beller gewaarschuwd niet de zee in te gaan om te helpen vanwege harde wind en kustfenomenen.

Vervolgens stuurde de politie direct een patrouille naar het strand Cañas de Marbella. Het lichaam was daar gezien ter hoogte van restaurant Club 200. Politieronnen hebben tegen ElDiario.es gezegd dat de Guardia Civil het onderzoek heeft overgenomen omdat dit orgaan bevoegdheid heeft over de stranden. De eerste hypothese waarmee wordt gewerkt is dat het om een vrouw van rond de 30 jaar gaat. 

Daarbij is het belangrijkste vermoeden van de politie dat de vondst verband zou kunnen houden met een afrekening tussen drugsorganisaties aan de Costa del Sol. Dit gebeurde ongeveer een jaar geleden al in dezelfde stad, toen het levenloze lichaam van een andere vrouw werd gevonden in wat struiken, aan de kant van een weg.

Moeilijke identificatie van slachtoffer

Dat zowel hoofd als handen ontbreken zal het identificatieproces bemoeilijken. Onderzoekers kunnen geen vingerafdrukken nemen of delen van het gebit gebruiken als uitgangspunt. Men zal daarom eerst overgaan tot het analyseren van de lijst met als vermist opgegeven personen. Daar hoopt men iemand te kunnen vinden die wat fysieke kenmerken betreft overeenkomt met het gevonden lichaam. 

Man gearresteerd

De Nationale Politie heeft dinsdag in verband met dit onderzoek een man gearresteerd. Die arrestatie vond opnieuw volgens ElDiario.es plaats op basis van een melding van een vrouw die waarschuwde dat het lichaam van haar zus zou kunnen zijn. Die werd mishandeld door de man die eveneens een straatverbod zou hebben. De politie onderzoekt nu zijn mogelijke relatie met deze misdaad. 

Dit vind je misschien ook leuk