Maximale bezetting voor hotels op Mallorca voor Semana Santa

door admin
Maximale bezetting voor hotels op Mallorca voor Semana Santa

Dat melden lokale kranten zoals Ultima Hora en Diario de Mallorca. Over het algemeen wordt geschat dat hotels van 6 tot 9 april (van Jueves Santo tot Paaszondag) een bezettingsgraad van tussen de 70 en 80% zullen bereiken, en sommige zelfs tot meer dan 90%. Dit zou een stijging van 10 punten betekenen ten opzichte van dezelfde vakantieperiode in 2019, het laatste normale seizoen vóór de coronapandemie alles in de war schopte. 

Volgens schattingen van de hotelfederatie FEHM worden de beste cijfers eind april verwacht. Dan zal 90 procent van de hotels op het eiland geopend zijn.

In Ultima Hora wordt benadrukt dat vooral de vraag uit Duitsland bijzonder hoog is. Deze overtreft zelfs het niveau van voor de pandemie. Een verklaring die daarvoor wordt gegeven verwijst naar veel Duitsers die sinds de hevige aardbevingen in Turkije voor Mallorca kiezen in plaats van voor Turkije. 

Ook optimale bezettingsgraad op vluchten

Ook Duitse luchtvaartmaatschappijen, waaronder TUI Fly en die van de Lutfhansa-groep (Eurowings) geven aan dat de bezettingsgraad op vluchten voor de eerste helft van april optimaal is. Ook volgens Britse luchtvaartmaatschappijen liggen de prognoses voor vliegverkeer en passagiersbewegingen naar Mallorca ver boven die van 2019. Wat dat betreft zal Pasen een goede voorbode zijn voor wat er vanaf mei in Mallorca staat te gebeuren.

Bekijk ook: Mallorca is illegale strandtenten in beschermde baaien beu

Dit vind je misschien ook leuk