Themapark Ferrari World komt in Cheste

door admin
Themapark Ferrari World komt in Cheste

Als bestemming lijkt een stuk grond van bijna 400.000 vierkante meter bij het circuit van Ricardo Tomo in de gemeente Cheste (provincie Valencia) de grootste kans te maken.

Het terrein heeft dezelfde kenmerken als de grond bij het al bestaande Ferrari World Abu Dhabi, dat als voorbeeld dient voor de Spaanse variant van dit themapark.

Ferrari in Abu Dhabi

‘Ferrari World Abu Dhabi’ telt meer dan 20 attracties op een stuk grond van 200.000 vierkante meter. Abu Dhabi investeerde ruim 700 miljoen euro in het park. Op het enorme dak staat een logo afgebeeld van de firma Maranello dat 65 bij 48 meter meet.

Bezoekers van het park dat in 2009 werd geopend, kunnen instappen in een Ferrari die op 52 meter hoogte door de lucht vliegt, plaatsnemen in een achtbaan die binnen 4,5 seconde een snelheid van 240 kilometer per uur bereikt, reusachtige winkels bezoeken met merchandising van Ferrari en eten in een van de vele restaurants op het complex.

Geen publiek geld

Volgens de overheid komt er bij de financiering van het project geen publiek geld kijken. Van de totale investering van 945 miljoen euro neemt het investeringsfonds van de Israëlische ondernemer, Castro Kathib, 30 procent voor zijn rekening. De bank Credit Suisse staat garant voor 60 procent. Banco Santander betaalt tot slot een aandeel van 10 procent.

Bouwwerkzaamheden

Op dit moment moet er enkel nog overeenstemming bereikt worden over de locatie in Cheste. Zodra dit rond is, zullen de bouwwerkzaamheden in 2013 beginnen. Naar schatting zal het park tussen de 24 en 36 maanden later kunnen worden geopend voor publiek.

Lees ook: Mogelijk Ferrari themapark in Valencia

Bron: Diario Información

Dit vind je misschien ook leuk