Glaasje Ecce Homo-wijn?

door admin
Glaasje Ecce Homo-wijn?

Beide wijnen, de Garnacha 2011 en de Garnacha Selección 2009, zijn gemaakt van 100 procent Garnacha-druiven. Binnen één week tijd zijn er al 7.000 flessen verkocht en er liggen er nog 20.000 klaar om eveneens over de toonbank te gaan.

Het lijkt om een slimme marketingcampagne te gaan. De opbrengst van de wijnen die tussen de 4 en 10 euro kosten, gaat echter wel volledig naar een goed doel; het Centro Ocupacionál van de regio (beroepscentrum).

Internationaal nieuws

Slim omdat de Ecce Homo, ruim honderd jaar geleden gemaakt door de Spaanse kunstenaar Elías García Martínez, in de plaatselijke kerk van Borja internationaal nieuws werd, nadat een 81-jarige vrouw met goede bedoelingen besloot deze te restaureren. Het resultaat liegt er niet om: het beeld lijkt in niets meer op de oorspronkelijke Christus-figuur.

Gevolg van alle media-aandacht was, dat van heinde en verre publiek toestroomde om het schilderwerk met eigen ogen te kunnen zien. Iets waar de lokale economie toch een beetje van opleefde.

Eerder al kwam een andere bodega met een Ecce Homo wijn onder het keurmerk D.O. Campo de Borja. Echter deze Bodegas Ruberte registreerde de naam niet. Dat deed Bodegas Aragonesas wel.

20Minutos, El Economista

Dit vind je misschien ook leuk