Bezit penthouse in Marbella van Madrileense president verdacht

door admin
Bezit penthouse in Marbella van Madrileense president verdacht

Het gaat om een woning van bijna 500 vierkante meter in de urbanisatie Guadalmedina in Marbella, een van de duurste zones van de Costa del Sol. Vorig jaar maart stond in de krant El Mundo dat Gonzalez, toen nog vice-president van Madrid, het luxe appartement van steekpenningen zou betalen. Die had hij ontvangen van bouwbedrijf Martinsa als dank voor het toekennen van een andere bestemming voor stukken grond in Arganda.

De eigenaar van het bewuste appartement was een offshore bedrijf Coast Investors genaamd en gevestigd in belastingparadijs Delaware in de Verenigde Staten. De rechter heeft ook verzocht om te onderzoeken waar het geld voor de aankoop van het pand door Coast Investors vandaan kwam.

Ignacio González beweerde echter later op woensdag in een interview met de Spaanse nationale radio RNE dat hij sinds 18 december eigenaar is van de woning. Hij zou jarenlang 2.000 euro huur per maand hebben betaald van zijn netto salaris van 4.800 euro per maand. Hij wilde het pand altijd al kopen, maar dit lukte niet vanwege administratieve problemen. 

El Mundo, El País

Dit vind je misschien ook leuk