Alles over het ‘kleine Valenciaanse Alhambra’

door admin
Alles over het 'kleine Valenciaanse Alhambra'

Het paleis biedt namelijk een magische mis van islamitische en barokke architectuur. Daardoor kunnen bezoekers zich onderdompelen in verschillende lagen van de Spaanse geschiedenis. Vanwege de locatie bieden verschillende ruimtes van het paleis ook nog eens een spectaculair uitzicht. 

Islamitische elegantie in een barok kader

Hoewel het paleis in de 17e eeuw is gebouwd, ligt de fundering op een nog ouder kasteel uit de 12e eeuw. Het echte hoogtepunt is zonder twijfel het Arabische terras en de bijbehorende kamer, waar bezoekers getrakteerd worden op prachtige mozaïeken, verfijnd houtsnijwerk en gipsen decoraties die rechtstreeks uit de periode van Al-Andalus lijken te komen. Deze ruimtes contrasteren prachtig met de barokke façade en de Salas Borja en Cervellón, die een kijkje bieden in de Moderna, de vroegmoderne periode van Spanje.

Een levend museum

Het paleis van de graven van Cervellón functioneert tegenwoordig als een ‘Centro de Difusión Patrimonial’, een erfgoedcentrum waar bezoekers door middel van exposities de rijke geschiedenis van de regio kunnen ervaren. Het centrum biedt een gevarieerd beeld van het lokale erfgoed. 

Een reis door de tijd

Het meest opvallende aspect is ongetwijfeld de multimedia-projectie in de Salas Borja en Cervellón. Door middel van beeld en geluid komen de geschiedenissen van de families die het landgoed hebben bezeten tot leven. Bovendien is er een speciale ruimte ingericht die een eerbetoon vormt voor de illustere personen die door de eeuwen heen in Anna hebben gewoond.

Anna ligt in het binnenland van de provincie Valencia en maakt deel uit van de comarca (een soort regio) genaamd La Canal de Navarrés. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen en valleien, waardoor het gebied veel wandelaars en natuurliefhebbers aantrekt. Bovendien vind je in het natuurreservaat Lagunas de Anna een aantal kleine meren en watervallen. Een ideale plek voor een dagje uit met het gezin om te picknicken, zwemmen of vogels te kijken. 

Plan je bezoek

Als je dit architectonische wonder wilt verkennen, moet je wel even een rondleiding reserveren. Het paleis is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag. Voor een algemeen ticket betaal je €4 en voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is de toegang slechts €1.

Hoe kom je er

Anna ligt op ongeveer 50 minuten rijden van Valencia via de A-7, terwijl je vanuit Albacete ongeveer 1 uur en 20 minuten onderweg bent via de A-31 en A-35.

Dit vind je misschien ook leuk