Deze Zuid-Spaanse gemeente is paradijs voor gepensioneerden volgens Amerikaans tijdschrift

door Elize van Loon
Benalmádena

Als er één land is dat uniek is voor gepensioneerden, dan is het Spanje wel. Er gaat niets boven de tijd nemen om te genieten van de stranden, de kustlijn en de unieke landschappen. Daarom noemen steeds meer buitenlanders Spanje het paradijs voor gepensioneerden. Een droom voor velen.

En dat blijft niet onopgemerkt in de Verenigde Staten. Het gespecialiseerde tijdschrift International Living heeft een lijst opgesteld van de meest ideale plaatsen in Spanje om na je pensionering te wonen en heeft vijf onverslaanbare opties uitgekozen. En de winnaar is Benalmádena.

Het tijdschrift heeft Spanje gekozen als het ideale land om na je pensionering in te wonen. Het land fascineert de Amerikanen, niet alleen vanwege de schoonheid en het klimaat, maar ook vanwege de rustige levensstijl. En vanwege het buitengewone gevoel van veiligheid dat het uitstraalt, iets wat in sommige delen van de Verenigde Staten zo ontbreekt. Over Benalmádena, de beste plaats in Spanje voor gepensioneerden, benadrukken de Amerikanen dat het een van de toeristische centra van de westelijke Costa del Sol is.

Wat maakt Benalmádena bijzonder?

Dit van oorsprong kleine stadje is de afgelopen decennia uitgegroeid tot bijna 70.000 inwoners. Het staat bekend om zijn brede aanbod aan diensten en entertainment. Het heeft drie afzonderlijke centra: Benalmádena Pueblo, het witte dorp hoog op de berg, Arroyo de la Miel, het levendige en nog erg Spaanse centrum Arroyo de la Miel en daaronder aan de kust Benalmádena-Costa, het meest toeristische gedeelte.

Een van de hoogtepunten is volgens het tijdschrift het bevoorrechte uitzicht dat je er hebt dankzij de verhoogde ligging en de mooie stranden. Benalmádena grenst aan de andere bekende kustplaatsen Torremolinos en Fuengirola, waar ook genoeg te doen is. Bovendien vormt het een mooie uitvalsbasis om de beroemde Andalusische steden Sevilla, Granada en Córdoba te bezoeken, of dichterbij de steden Malaga en Marbella.

Het is er in elk geval het grootste deel van het jaar heerlijk genieten van het goede weer, de zon en de zee. In Benalmádena is een groot aanbod van luxe hotels, golfbanen, de jachthaven Puerto Marina en het casino aan het strand. Puerto Marina is een geliefde plek om te flaneren, aan te schuiven bij een van de vele restaurants of een boottocht te maken om dolfijnen te zien.

Benalmádena heeft ook andere bezienswaardigheden zoals het vlinderpark, dat eerder tot beste attractie van Spanje werd verkozen, het attractiepark Selwo Marina, waar je dolfijnenshows kunt zien of de grote boeddhistische tempel ‘La Stupa’. Ook de spectaculaire kabelbaan en andere attracties maken de plek bijzonder. Een waar paradijs voor gepensioneerden.

Andere fijne plekken in Spanje om te wonen na je pensioen

International Living noemt meer plekken naast Benalmádena om na je pensionering te wonen. Een daarvan is Mijas, aan de voet van de gelijknamige bergketen en waar het indrukwekkende gedeelte dat wordt aangeduid met La Cala opvalt. Deze plaats is eveneens een paradijs voor golfers met liefst 12 golfbanen. Verder staat Almuñécar, ook in Andalusië, op de lijst. Hier vindt je zowel strand als bergen. En tot slot zijn er nog twee uitstekende opties. Allereerst Sitges, aan de Costa Brava,dat de natuurlijke landschappen van de Garraf-kust omvat. En daarnaast Miraflores de la Sierra, een gemeente in de regio Madrid. Een plaats met een unieke schoonheid tussen met bomen omzoomde paden en bergen.

Lees ook: Opnieuw Spaanse stad beste ter wereld voor gepensioneerden

Dit vind je misschien ook leuk