Bask in kritieke toestand in Grieks ziekenhuis na pak slaag op Santorini

door admin
Bask in kritieke toestand in Grieks ziekenhuis na pak slaag op Santorini

Een 33-jarige inwoner van Beasain (Guipuzcoa, Baskenland) is in "kritieke toestand" opgenomen in een ziekenhuis in Athene, na te zijn geslagen op het Griekse eiland Santorini.

De gebeurtenis zou afgelopen donderdagavond hebben plaatsgevonden toen vier jongeren van 16, 18, 19 en 20 jaar hem zouden hebben geslagen om hem te beroven, zoals Griekse media hebben gemeld. De vier verdachten van de agressieve aanval zijn gearresteerd terwijl het slachtoffer in “kritieke toestand” in het ziekenhuis ligt in Athene. 

Midden overdag zouden de vier aanvallers het slachtoffer dat vakantie vierde op Santorini, hebben willen beroven van zijn mobiele telefoon en zijn portemonnee. Hij werd aangevallen terwijl hij alleen over straat liep in Fira, de hoofdstad van het eiland. De verdachten hebben volgens Diario Vasco allemaal de Franse nationaliteit. Een van hen is minderjarig.

Na een verhitte discussie begonnen de aanvallers het Spaanse slachtoffer te slaan met de bedoeling hem zijn bezittingen af te nemen. Hij raakte ernstig gewond, met meerdere verwondingen over zijn hele lichaam. Griekse hulpdiensten moesten hem per ambulance overbrengen naar het Fira General Hospital op het eiland. Daarvandaan werd hij per vliegtuig overgebracht naar Athene, waar hij momenteel in kritieke toestand op de Intensive Care ligt.

Diezelfde donderdagavond arresteerde de Griekse politie de vier vermeende daders van de brute mishandeling van de Bask. Met behulp van verschillende gesloten camera-opnamen in de buurt van de plaats van de overval konden ze de daders lokaliseren. Nadat zij de Spanjaard hadden beroofd en mishandeld, zouden ze naar hun hotel zijn gegaan. Daar werden ze gearresteerd. 

De vier zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een overval met geweld. Op het moment van hun arrestatie kon de Griekse politie verifiëren dat de personen in het bezit waren van 460 euro in contanten, drie mobiele telefoons en een bankcreditcard, mogelijk van een of meerdere andere diefstallen die ze hadden gepleegd.

De vier, blijkbaar toeristen die ook een paar dagen op vakantie waren op dezelfde bestemming als het slachtoffer, werden voorgeleid aan de rechtbank van Naxos, het grootste eiland van de Cycladen, gelegen in de Egeïsche Zee.

Vakantie met vrienden

De 33-jarige jongeman uit Beasaindarra was een week op vakantie in Griekenland met twee andere vrienden, die niet bij hem waren op het moment van de aanval. Ze hadden eerst de hoofdstad Athene bezocht  en waren sinds het begin van de week op het eiland Santorini.

Diario Vasco meldt dat de vrienden 24 uur lang geen nieuws zouden hebben gehad van hun reisgenoot waarop ze naar het politiebureau zijn gegaan. Daar hoorden ze wat er was gebeurd. 

De ouders van het slachtoffer zijn naar de hoofdstad van het Helleense land afgereisd om op deze cruciale momenten bij hun zoon te zijn. De burgemeester van Beasain, Leire Artola, heeft contact met de familie en heeft ze namens de gemeente alle hulp geboden die ze nodig hebben in deze moeilijke situatie. 

Dit vind je misschien ook leuk