Benalmádena overtreft Barcelona en Benidorm met ‘spectaculaire’ hotelbezetting

door admin
Benalmádena

Benalmádena, een populaire kustbestemming in de provincie Málaga, heeft vorig jaar indrukwekkende cijfers op het gebied van hotelbezetting geboekt. Het gemeentebestuur heeft deze cijfers als “spectaculair” bestempeld.

Volgens Presi Aguilera, de wethouder van Toerisme, heeft Benalmádena toeristische grootmachten zoals Barcelona en Benidorm (Alicante) ingehaald. Hij baseert dat op overnachtingscijfers en de gemiddelde uitgaven van toeristen. Benalmádena hoort nu bij “de steden met de hoogste hotelbezetting op het Iberisch Schiereiland in 2023”, meldt Málaga Hoy.

‘Historisch cijfers’

Aguilera benadrukte in de krant dat de bestemming in december “historische” cijfers liet zien. Het aantal reizigers dat in hotels verbleef (27.670) toonde een toename van 51%. Het aantal overnachtingen op zijn beurt toonde een toename van 47% met een totaal van 139.145.

Voor het hele jaar gaf Aguilera aan dat Benalmádena een stijging van 7% in het aantal hotelgasten heeft gezien in vergelijking met 2022, en een toename van 11% in het aantal overnachtingen, waarmee het totaal in 2023 op 3.306.674 verblijven kwam.

Groeiende populariteit

Deze cijfers bevestigen de groeiende populariteit van de kustplaats onder zowel nationale als internationale toeristen. Benalmádena heeft dan ook prachtige stranden, uitstekende voorzieningen en een levendige cultuur. Mensen kunnen kiezen voor het gedeelte aan de kust, met bezienswaardigheden zoals het aquarium Sealife of Selwo Marina, het gezellige centrum Arroyo de la Miel of het pittoreske Benalmádena Pueblo, een heus wit dorp met een geweldig uitzicht over de hele kust. Hier kun je ook de Vlindertuin (El Mariposario de Benalmádena) bezoeken. Deze werd in 2021 verkozen tot de beste bezienswaardigheid van Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk