Benalmádena plaatst 116 opvangcentra voor zwerfkatten

door admin
Benalmádena plaatst 116 opvangcentra voor zwerfkatten

Dierenwelzijnsorganisatie GAB heeft het voorstel gedaan aan de gemeente om de 116 opvangcentra voor wilde katten te installeren op verschillende punten in de stad. Het hele project heeft 32.000 euro gekost.

Pablo Centella, wethouder voor Burgerparticipatie, prees het werk van de GAB, die al jarenlang zorgt voor de wilde kattenkolonies in de stad. Lucía López, voorzitter van GAB, verklaarde dat de organisatie alle zwerfkatten in de gaten houdt, steriliseert en registreert in samenwerking met de afdeling Volksgezondheid. Volgens López is “Benalmádena op dit gebied de meest vooruitstrevende gemeente in de provincie Malaga”.

Ze voegde eraan toe dat het doel van de opvangcentra “niet is om mensen een plek te bieden waar ze hn katten kunnen achterlaten, maar om onderdak te bieden aan zwerfdieren”.

Drie opvangplekken gestolen

Helaas werden al snel na plaatsing drie kattenopvangcentra gestolen. Een daarvan is teruggevonden dankzij de tussenkomst van de lokale politie van Benalmádena en Torremolinos. Die reageerden op een telefoontje van een burger die een van de opvangcentra in een dierenwinkel in Torremolinos had herkend. De politie heeft aangifte gedaan bij de rechtbank om de diefstal te onderzoeken.

Dit vind je misschien ook leuk