Benidorm beleeft historisch goede zomer

door admin
Benidorm beleeft historisch goede zomer

Die toename is ten opzichte van het laatste zomerseizoen in 2019, voordat de pandemie uitbrak. Als deze trend zich voortzet in de resultaten van augustus en de eerste weken van september, zou dit de voorspellingen van de nieuwe regionale minister van Toerisme, Nuria Montes, die de stad onlangs bezocht, bevestigen.

De groei van het toerisme wordt niet alleen weerspiegeld in het verkeer. Ook de bezettingsgraad van hotels, toeristische appartementen en tweede woningen toont een stijgende lijn. Deze gegevens worden ondersteund door cijfers van de afdeling Mobiliteit van de stad, die ook een vergelijkbare trend voor augustus aangeven. In de eerste helft van augustus steeg het verkeer met 6% in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

Vergeleken met de moeilijke jaren van de pandemie zijn de cijfers eveneens positief: een stijging van 14% ten opzichte van 2021 en 4% ten opzichte van 2022. In augustus was er zelfs een stijging van 5% ten opzichte van 2021 en 1% ten opzichte van 2022.

Benidorm heeft pre-covid bezoekersaantallen overtroffen

Francis Muñoz, wethouder van Mobiliteit, benadrukte de veerkracht van de stad en gaf aan dat Benidorm haar pre-pandemie bezoekersaantallen heeft overtroffen. Dit, zei hij, is een duidelijke indicatie van het succes van het toeristische model van Benidorm en de aantrekkingskracht die de kustplaats heeft op bezoekers.

Mobiliteit is ondanks drukte soepel verlopen

Muñoz voegde er ook aan toe dat, ondanks de toename van het verkeer, de stad geen grote verkeersproblemen heeft gekend. Dankzij de genomen maatregelen in de afgelopen jaren is de mobiliteit op de grote wegen en de in- en uitvalswegen soepel verlopen, wat eerder voorkomende verkeersopstoppingen heeft voorkomen.

Bekijk ook: Britse toeristen in Benidorm geïrriteerd door Spanjaarden… alweer

Dit vind je misschien ook leuk