Brand in Sierra Bermeja onder controle

door admin
Brand in Sierra Bermeja onder controle

Volgens de laatste schatting van bosbrandenbestrijdingsdienst Infoca heeft de brand in Sierra Bermeja in Zuid-Spanje ruim 3.500 hectare, voornamelijk bosgebied, in de as gelegd. De brand is sinds vrijdagochtend 9 uur onder controle.

Brandweerlieden op de grond en vanuit del lucht werken nu nog hard aan de werkzaamheden om het smeulende vuur definitief te doven en daarmee compleet te controleren. Vanaf de laatste uren van donderdag konden de laatste geëvacueerden uit de dorpskern van Benahavís weer naar hun huizen terug keren. Hetzelfde gold voor de inwoners van de urbanisaties Benahavís Hills en MArbella Club. In de loop van vrijdagochtend kunnen zich daar ook de bewoners van Monte Mayor en Velerín Alto aan toevoegen. 

Het verbrande gebied raakt zeer dicht het gebied dat vorig jaar september volledig in de as werd gelegd tijdens een bosbrand van de zesde generatie (een van de meest ernstige soorten). Dat blijkt uit een kaart die het ministerie van Ecologische Transitie en Demografische Uitdaging heeft gedeeld op Twitter.

Dit vind je misschien ook leuk