Carla Suarez Navarra droomt ervan om terug te keren voor Olympische Spelen

door admin
Carla Suarez Navarra droomt ervan om terug te keren voor Olympische Spelen

Bij de 32-jarige Spaanse werd vorig jaar de diagnose Hodgkin-lymfoom gesteld. Carla plaatste maandag op Twitter dat ze haar laatste chemotherapie-sessie had. Ze zei: “Ik wil niet dat mensen me herinneren in een ziekenhuisbed, dus ik zou graag weer naar een groot toernooi gaan. Het zou een droom zijn om dat te doen – een Olympische Spelen om gedag te zeggen tegen mijn tennisfamilie en ook al mijn tennisfans.

Pensioenregeling in de wacht

Suarez Navarro was vóór haar diagnose nog van plan in 2020 met pensioen te gaan. Ze zei dat ze met Garbine Muguruza, haar partner in het dubbelspel op de Olympische Spelen van 2016 in Rio, heeft gesproken over weer samenwerken.

De zevenvoudig Grand Slam-kwartfinalist zegt dat haar focus blijft liggen op behandeling en lichamelijk herstel. Nadat artsen haar echter hadden aangemoedigd om te blijven tennissen, heroverwoog ze haar pensioenplannen.

Suarez Navarro staat nog steeds op de 85e plaats in de wereld

Carla staat nog steeds op nummer 85 op de wereldranglijst, ondanks haar laatste optreden in februari 2020. In december keerde ze terug naar de tennisbaan om te oefenen met de Italiaanse Sara Errani. “Wat doktoren zeiden is dat tennis en sporten goed voor me waren, dus ik besloot ermee door te gaan”, zei ze.

Dit vind je misschien ook leuk