Corona gehad of gerookt? Controleer je gezondheid met speciale check-ups

door admin
Corona gehad of gerookt? Controleer je gezondheid met speciale check-ups

De check-ups zijn opgezet en worden begeleid door Dr. Dick Pasker. Hij is hoofd van de afdeling Longgeneeskunde van HCB Ziekenhuizen in de Spaanse provincie Alicante (Costa Blanca). Deze Nederlandse longarts werkt sinds 14 jaar in Spanje en is sinds een jaar verbonden aan de HCB Hospitales Groep met ziekenhuizen in Benidorm, Calpe, Moraira, Albir en een splinternieuw ziekenhuis in Dénia.

De Post-Covid check-up is voor patiënten die met Covid-19 besmet zijn geweest en daar in meer of mindere mate gevolgen van hebben ondervonden. Deze check-up heeft een vaste prijs van 295 euro en komt met speciale kortingen op eventueel nodige vervolgtests. Het gaat om een zeer volledige en gespecialiseerde controle die de behandelend arts zal helpen de mogelijke gevolgen van de ziekte te beoordelen. Ook kan op basis van deze Post-Covid check-up bepaald worden of uitgebreidere onderzoeken, bijvoorbeeld cardiologisch of neurologisch, noodzakelijk zijn.

Ook bij weinig tot geen symptomen mogelijk langetermijngevolgen

Dr. Dick Pasker, hoofd van de longafdeling van HCB Hospitales, vertelt dat in het geval van COVID 19 de ziekte vaak gevolgen in het lichaam achter laat. Dat kan ook wanneer een patiënt weinig symptomen heeft gehad en de ziekte niet op een ernstige manier heeft doorstaan. Met specialistisch onderzoek kan deze restschade onderzocht en beoordeeld worden.

De Pneumologische Post Covid-check-up van HCB Hospitales is ontworpen door deze Nederlandse longarts en heeft de medewerking van de specialisten Cardiologie en Neurologie van HCB. Die worden bij het proces betrokken als na de beoordeling van de gezondheidstoestand van de patiënt specifiek onderzoek nodig is op cardiologisch of op neurologisch gebied.

De HCB Pneumologische Post Covid Check-up bestaat uit de volgende testen:

  • Eerste consult met een specialist in longziekten
  • Röntgenfoto van de borst
  • Elektrocardiogram
  • Specifiek bloed onderoek
  • ELISA-antilichaamtest
  • longfunctie testen (spirometrie en diffusie capaciteit)
  • Eindbeoordelingsgesprek met een specialist in longziekten

Mocht de specialist van oordeel zijn dat een uitgebreider onderzoek nodig is, kan voor de patiënt voor een speciale prijs een CT scan van de Thorax worden aangevraagd. Deze geeft meer gedetailleerde informatie over de toestand van de longen.

HCB Check-up Unit en Covid HCB-Space

Deze Post-Covid controle wordt onderdeel van de HCB Check-up Unit en de Covid HCB Space en is altijd beschikbaar voor patiënten die dit nodig hebben. Bel (+34) 965 853 850 voor meer informatie en vooral als u last heeft van kortademigheid, hoesten, slijm opgeven en pijn op de borst.

Dr. Dick Pasker

De Nederlandse longspecialist Dr. Dick Pasker verdiept zich sinds het uitbreken van de coronapandemie in Post-Covid-pathologieën die typisch zijn voor zijn specialisme. Pasker werd opgeleid tot longarts in Maastricht nadat hij zijn opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam voltooide. Vervolgens heeft hij een aantal jaar wetenschappelijk onderzoek naar longziekten gedaan aan de Universiteit van Leuven in België.

(Ex-)rokers

Ook rokers of ex-rokers die willen weten hoe het met de gezondheid van hun longen is  kunnen contact opnemen via bovengenoemd telefoonnummer.

De twee belangrijkste ziektebeelden waar Dr. Pasker (ex-)rokers voor behandelt zijn COPD (chronische vernauwing van de luchtwegen met kortademigheid en hoesten als klachten) en longkanker. Een longfunctieonderzoek en een CT-scan zijn belangrijk voor vroege opsporing van COPD en van longkanker.

HCB biedt een speciaal CT-scanprotocol met zeer weinig bestralingsbelasting. Een vroege opsporing van longkanker is essentieel voor de behandelingsmogelijkheden.  Als een longtumor klachten geeft is dit meestal  een teken dat de ziekte gevorderd is en dan zijn de behandelingsmogelijkheden  vaak beperkt.

HCB Hospitales

De ziekenhuizen van HCB Hospitales vormen een particuliere gezondheidsgroep die zijn eigen model van gezondheidszorg de Spaanse oostkust brengt. Met vijf particuliere klinieken, die gevestigd zijn aan de supertoeristische Costa Blanca, richt de groep zich vooral op internationale patiënten. Dat uit zich in een meertalig team van zorgprofessionals en ander ziekenhuispersoneel. Het zorgmodel is verder gebaseerd op nabijheid, kwaliteit van de gezondheidszorg en patiëntveiligheid.

Nederlands Team

Voor Nederlandstalige patiënten heeft HCB Hospitales in de centra in Benidorm en Dénia een Nederlands Team. Patiënten kunnen bij tal van specialisten, zoals dr. Dick Pasker, terecht in hun eigen taal. Bovendien worden die specialisten en afdelingen ondersteund door Nederlandstalige verpleegkundigen, vertalers, Public Relations en administratief personeel.

Door deze manier van werken kan HCB Hospitales volledige dekking bieden aan de meeste Nederlandse verzekerden. Daarom kunnen die patiënten bij HCB Hospitales in Spanje behandeld worden zoals in elk Nederlands ziekenhuis. Bovendien heeft HCB Hospitales ook afspraken met andere Nederlandse zorgverzekeraars. Nederlandse ingezetenen in Spanje hebben zodoende ook dekking voor spoedeisende opnames. 

Lees ook: Het verhaal achter hét ziekenhuis voor Nederlanders in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk