Cruisebedrijven: alleen gevaccineerde passagiers

door admin
Cruisebedrijven: alleen gevaccineerde passagiers

Als ook andere bedrijven soortgelijke maatregelen aankondigen, is de kans aanwezig dat het een standaard binnen de industrie wordt, schrijft TouriNews.es. De bedrijven hopen op deze manier reizigers ervan te overtuigen dat aan reizen per schip veilig is. Vermoedelijk vormen cruiseschepen een vervoermiddel waarbij mensen meer tijd nodig hebben om het vertrouwen terug te krijgen.

Volgens Travelweekly lieten de volgende rederijen zich er al over uit: American Queen Steamboat Co. (rederij gespecialiseerd in riviercruises die op 1 juli van start gaat). Victory Cruise Lines: Zusterbedrijf gevestigd in de Verenigde Staten dat cruises zowel in dat land als in Mexico en Canada aanbiedt, ook vanaf 1 juli. Saga Cruises: een Britse rederij die aangeeft de vereiste maatregelen te implementeren voordat de eerste cruises vanaf mei van start gaan. Crystal Cruises: het in Los Angeles gevestigde bedrijf gespecialiseerd in luxe, vereist dat passagiers ten minste twee weken voor het instappen volledig zijn ingeënt. Evenzo vereist de rederij een negatieve test voordat men aan boord komt en zal andere maatregelen nemen, zoals het meten van de temperatuur bij elke stop in een haven en het handhaven van de beperkte capaciteit. Ook dit bedrijf gaat vanaf mei van start. Allereerst met rivierroutes, dan volgen vanaf juni oceaanroutes en expeditiereizen vanaf augustus. 

Voorlopig hebben grote cruisebedrijven zoals Royal Caribbean Group of Norwegian Cruise Line Holdings aangekondigd dat alle bemanning wordt gevaccineerd voordat ze aan boord gaan. Over passagiers werden nog geen mededelingen gedaan. Carnival Corp stelt dat het nog te vroeg is om een ​​beslissing hierover te nemen en ook af te wachten wat er vanuit overheden wordt besloten. 

Jack Anderson, interim-CEO van Crystal in een verklaring: “We weten dat gemoedsrust de grootste luxe is en de vaccinatievereiste is gewoon de beste manier om de veiligst mogelijke Crystal-ervaring voor iedereen aan boord te garanderen”. Hij vervolgde: “Dit sentiment wordt onderstreept door gesprekken met onze gasten en reispartners”, voegde hij eraan toe. Ook wees hij op een recente Cruise Critic-enquête waaruit bleek dat meer dan 80% van de respondenten een cruise zou boeken als een vaccin verplicht zou zijn voor alle passagiers en bemanning.

Dit vind je misschien ook leuk