Wat is het leukste om te doen in Málaga en omgeving?

door admin
Wat is het leukste om te doen in Málaga en omgeving?

Vroeger kenden we Málaga vooral als de hoofdstad van de Costa del Sol. Velen vlogen op Málaga om direct door te reizen naar kustplaatsen met tot de verbeelding sprekende namen als Torremolinos, Marbella en Nerja. Daar genoten toeristen van mooie brede stranden en alle bijkomende voorzieningen. De stad zelf werd veelal overgeslagen. Dat is nu heel anders. In de historische binnenstad zijn het aantal bezienswaardigheden niet meer te tellen. Je hebt er de musea van Picasso, Carmen Thyssen, Centre Pompidou, het Russische museum en nog diverse andere, minder bekende, maar even zo mooie, zoals het glasmuseum, het automuseum en het museum voor moderne kunst CAC.

Dan kun je nog eindeloos door het labyrinth van smalle straatjes en steegjes struinen, die in hun opzet duidelijke verwijzen naar het Arabische verleden dat een flinke stempel drukte op de stad. De kathedraal La Manquita is imposant, het Alcazaba is een mini-versie van het indrukwekkende Alhambra in Granada, en absoluut de moeite van een bezoek waard. Al was het maar om de indrukwekkende uitzichten die je vanaf de berg Gibralfaro hebt. Of je wandelt door naar het Gibralfaro kasteel op de top van die berg. Leuke boetiekjes en oeverloos veel restaurants met gezellige terrassen liggen in het oude stadshart op je te wachten.

Groen rond Málaga

Ook is het echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen buiten Málaga. Stap op de fiets en volg het strand westwaarts naar de monding van de Guadalquivir, een verrassend natuurgebiedje ingeklemd ligt tussen de stad, het vliegveld en Torremolinos. Of bezoek natuurgebied Montes de Málaga. Dit ligt op een kwartiertje rijden vanuit het centrum. Zo bevind je je in een mum van tijd in uitgestrekte bossen met leuke ventas waar je heerlijke lokale gerechten kunt eten en eindeloos kunt wandelen en fietsen. Aan de oostkant van de stad liggen de visserswijken Pedregalejo en El Palo. De eerste is net als de stad zelf booming, maar in El Palo ontmoet je nog echt het leven zoals de bewonders dat ook decennia terug al leidden.

Axarquía

Nog verder naar het oosten ligt de kustplaats Rincón de la Victoria met een erg bijzondere grot, de Cueva del Tesoro, de enige grot in Europa die door zeewater werd gevormd. Of maak een roadtrip door de landelijke streek Axarquía en leer prachtige witte dorpjes kennen zoals Comares, Cómpeta en Frigiliana, die nog grotendeels leven van en rond de landbouw en teelt van avocado’s, mango’s, amandelen, olijven en citrusvruchten. Als je dan toch in die buurt bent, zak je even af naar Nerja, aan de kust met zijn wereldberoemde grotten. Reserveer hier wel op tijd, want het kan er ontzettend druk zijn. Of wandel naar de top van de berg La Maroma die met iets meer dan 2.000 meter de hoogste van de provincie Málaga is.

El Torcal en omgeving

Ook aan de westkant en ten noorden van Málaga liggen nog ontzettend veel verrassingen. Wat te denken van de Caminito del Rey, een spectaculaire wandeling over loopplanken bevestigd aan een 100 meter hoge rotswand van een diepe kloof deels uitgesleten door de Guadalhorce. Of de stenen beelden in het natuurpark El Torcal. Een surrealistisch en prachtig gebied met loodrecht gestapelde stenen die allerlei vormen aannemen.

Málaga, de leukste trips door stad en omgeving

Wil je meer tips over Málaga en omgeving, ideëen voor wandelingen, bijzondere plekjes, leuke dorpjes, mooie routes en andere bezienswaardigheden zowel op als naast het gebaande pad? Bestel dan de gids Málaga, de leukste trips door stad en omgeving, geschreven door Else Beekman. Zij woont al vijftien jaar aan de kust en leerde deze beroepshalve erg goed kennen door er voor verschillende tijdschriften en de websites InSpanje.nl en MeerSpanje.nl over te schrijven. Met dit boek hoopt zij anderen te inspireren om de stad en provincie verder te ontdekken.

Waar is het boek verkrijgbaar?

De gids over Málaga is verkrijgbaar in Nederlandse en Vlaamse boekhandels en online bij Bol.com. In Zuid-Spanje is het boek te koop in de winkels van Attent Holandes in San Pedro de Alcántara en Fuengirola (Torreblanca) en in Supermercado Diferente in Torremolinos (La Carihuela). Ook liggen er een aantal exemplaren bij Hotel Castillo de Monda in Monda. Mocht er op een van deze plekken geen meer liggen, laat het weten via dit emailadres en de voorraad wordt zo spoedig mogelijk aangevuld.

Dit vind je misschien ook leuk