De muzikale zomers van Gran Canaria

door admin
De muzikale zomers van Gran Canaria

Het startschot wordt gegeven tijdens de Fiestas Fundacionales van de stad Las Palmas. Zo rond 24 juni, de dag waarop de stad werd gesticht, organiseert de gemeente Las Palmas verschillende concerten om de muzikale oren van de canariones en andere bezoekers te strelen.

Música en el Corazón de Vegueta

Een van de leukste evenementen is wel ‘Música en el Corazón de Vegueta’, waarbij op patio’s van historische gebouwen en op pleintjes in het oude stadscentrum korte, vijfentwintig minuten durende concerten worden gegeven door lokale, professionele artiesten. Van klassiek tot bebop, jazz en Canarische fusionmuziek. Al wandelend ga je van het ene naar het andere concert en kun je tegelijkertijd een kijkje nemen in de mooie gebouwen die de stad rijk is.

TeMudasFest

Van begin juli tot half augustus is er het theater-, muziek- en dansfestival TeMudasFest, dat dit jaar alweer zijn tweeëntwintigste editie beleeft. Al is de opzet in de loop der jaren wel veranderd! Kocht je voorheen voor een laag tarief een kaartje voor de voorstellingen die in het zomertheater op het Parque de Santa Catalina werden gegeven, sinds een paar jaar zijn vrijwel alle voorstellingen gratis en worden ze op pleinen door de hele stad gegeven. Je moet dus steeds verhuizen, ¡te mudas! Luchtacrobatie, dans, percussie, opera in een nieuw jasje, er is voor elk wat wils.

Canarias Jazz & Mas Festival

Van 6 tot en met 22 juli is er ook het door Heineken gesponserde Canarias Jazz&Mas Festival, met concerten op alle eilanden. Met onder andere Keyon Harrold en het Christian Sands Trio in het Auditorio Alfredo Kraus. Maar ook Canarische muzikanten komen aan bod en jazzensembles van het nabije Afrikaanse continent.

Big Bang Vintage Festival in Las Palmas

En alsof dit nog niet genoeg is, is er van 13 tot en met 15 juli het Big Bang Vintage Festival in het Parque de San Telmo in Las Palmas (tegenover het busstation). Drie dagen vol rockabilly-, swing- en rhythm&blues concerten, aangevuld met workshops, een braderie en DJ’s.

Folklore Festival in Ingenio

Hou je niet van jazz, dan is het Internationale Folklorefestival van Ingenio vast iets voor jou, met gastoptredens dit jaar van dansgroepen uit Mexico, Witrusland, Turkije, Nigeria, Argentinië en Algerije. Van 9 tot 22 juli in het mooie Ingenio.

Maspalomas Soulfestival

En soulliefhebbers mogen het Maspalomas Soul Festival op 27, 28 en 29 juli zeker niet missen! Met dit jaar een eerbetoon aan de legendarische Otis Redding. De fantastische houseband Anthony Paul Soul Orchestra en vele gastartiesten laten je de authentieke Amerikaanse soulssfeer beleven op het strand van San Agustín.

Benefietconcert in Puerto de las Nieves

En tot slot moeten we in augustus naar het noordwesten van het eiland waar de benefietorganisatie Bioagaete Cultural Solidario een concert organiseert waar op vier podia in het lieflijke Puerto de las Nieves maar liefst vijftig artiesten en groepen optreden. En de opbrengsten gaan naar goede doelen! Het belooft een lange zomer te worden!

Mooie en uitgebreide gids over Gran Canaria

Gran Canaria is een van de drukst bezochte plaatsen in Spanje en biedt veel meer dan zon, zee en strand. Als kruispunt op de zeevaartroutes tussen Amerika, Afrika en Europa, heeft de geschiedenis hier indrukwekkende sporen nagelaten. De bijzondere cultuur en rijke gastronomie van Gran Canaria verschillen daardoor sterk van die van andere streken in Spanje. Bovendien is de natuur op het eiland schitterend. Ingrid Zwartjes woont sinds 1999 in het bruisende Las Palmas en schreef het boek Gran Canaria. Een continent in miniatuur. Hierin neemt ze de lezer op ontdekkingsreis naar de minder bekende plekken van het eiland. Deze gids, met ook leuke wandel- en fietsroutes, lokale tips en recepten, verscheen in de reeks PassePartout Reisgidsen bij uitgeverij Edicola. In de serie Spanje verschenen eerder al gidsen over Málaga, Costa de la Luz, Zuidoost-Spanje, Catalonië en Barcelona, Extremadura, Andalusië en Ibiza & Formentera.

Dit vind je misschien ook leuk