Spaanse Goya Awards worden dit jaar virtueel uitgereikt

door admin
Spaanse Goya Awards worden dit jaar virtueel uitgereikt

Organisatoren Antonio Banderas en María Casado van de Spaanse filmprijzenvariant op de Oscars hebben laten weten dat alle genomineerden virtueel bij de uitreiking aanwezig zullen zijn. Winnaars van de felbegeerde Goya’s worden live in de gelegenheid gesteld om op hun winst te reageren en hun dankwoord uit te spreken.  

De ceremonie vindt aanstaande 6 maart plaats in Málaga. Aanvankelijk zou het festival dit jaar plaatsvinden in Valencia, ter nagedachtenis aan de Spaanse regisseur Luis García Berlanga die honderd jaar geleden in deze stad geboren werd en een voorbeeld was voor de Spaanse filmindustrie. Deze herdenkingseditie zal volgend jaar alsnog in Valencia plaatsvinden. 

‘uiting blijven geven aan rituelen’

De presentatie van de Goya-uitreiking wordt opgenomen in Banderas’ eigen theater Teatro Soho. Alle mensen van de productie die daarbij aanwezig zijn, worden vooraf getest op covid-19. Banderas heeft er geen moment aan getwijfeld of de uitreiking van de Goya’s dit jaar wel kon doorgaan. “Leven betekent niet alleen dat we bestaan, maar ook dat we uiting moeten blijven geven aan onze rituelen. Daarom zal het gala dit jaar op hybride wijze doorgaan. Daarbij waarborgen we niet alleen de gezondheid van de genomineerden, maar geven we ook het goede voorbeeld en tonen we respect voor alle mensen die in de frontlinie strijden tegen covid-19. Het wordt dit jaar een bijzonder gala, het wordt een covid-gala”, aldus de Spaanse acteur. 

Bij de uitreiking treden het Orquesta Sinfónica Pop van het teatro Soho en andere artiesten op, onder wie Aitana en Vanesa Martín. Onduidelijk is nog of de live-uitzending op het geplande tijdstip van 22:00 uur zal starten, gezien de continu veranderende coronamaatregelen in de Spaanse regio’s. 

Genomineerden

De meeste nominaties voor een Goya Award gingen dit jaar naar ‘Adú’ van Salvador Calvo (genomineerd in 13 categorieën); ‘Akelarre’ van Pablo Agüero (negen nominaties); ‘Las niñas’ van Pilar Palomero (negen nominaties) en ‘La boda de Rosa’ van Icíar Bollaín (acht nominaties). Op deze pagina van de krant El País is een volledig overzicht van de categorieën en genomineerden van de Premios Goya 2021 te vinden. 

Dit vind je misschien ook leuk