Fuengirola Revisited – Engels boek over lange geschiedenis van kustplaats

door admin
Fuengirola Revisited - Engels boek over lange geschiedenis van kustplaats

Patrick Meehan verhuisde twintig jaar geleden naar Spanje en vestigde zich op zijn ‘ideale locatie’ in Fuengirola. Zich voorbereidend op het kerstbezoek van zijn familie, dook hij in de geschiedenis van de stad om samen met zijn schoonzoon de historische gebouwen te gaan verkennen. De reis moest helaas worden geannuleerd vanwege een ongeval op de landingsbaan van Bristol Airport.

Wat te doen met al het onderzoek en verzamelde documenten? Om te voorkomen dat de informatie verloren zou gaan, besloot Patrick er goed gebruik van te maken en een boek te schrijven. Drie jaar later is het boek verkrijgbaar in paperback-, e-book- en audioversie.

Het is het eerste boek in het Engels dat de geschiedenis van de stad doorkruist, van de Fenicische nederzetting tot de huidige toeristische hotspot. 

Gesteund door zijn vrouw Ali Meehan – oprichter van Costa Women die het boek ook uitgeeft – heeft Patrick drie jaar besteed aan het creëren van de reis van het verleden naar het heden van Fuengirola. Als buitenlandse waarnemer heeft hij de burgeroorlog en de daaropvolgende jaren van dictatuur met respect behandeld; zich ervan bewust dat wonden nog steeds rauw zijn.

Een interessante en leerzame lancering

Bij de lancering van het boek legde Patrick uit dat hij geen historicus is. Hij heeft echter nauw samengewerkt met de historicus van de gemeente om de feiten te controleren. De heer Rodrigo Romero Morales, Fuengoirola’s wethouder voor Toerisme, Cultuur, Evenementen en Buitenlandse Inwoners, sprak tijdens de lancering en zei: “Dit is een nieuwe stap in de integratie van ex-pats in Fuengirola.

Met meer dan 130 nationaliteiten is het net een kleine Verenigde Staten. We willen dat elke buitenlander zich hier in Fuengirola thuis voelt. “

Patrick’s enthousiasme voor het onderwerp is duidelijk. Van het uitleggen van de betekenis van de vijf rivieren en de turbulente geschiedenis van het Sohail kasteel tot de komst van de spoorlijn en de reden voor de snelle groei van Fuengirola vanaf de jaren 1950, leidde hij gasten in het theater door het rijke verleden van de stad.

Zoals wethouder Morales ook zei: “De Britten kijken met trots terug op de geschiedenis, iets wat Spanjaarden niet zo goed doen. In naam van het stadhuis en de inwoners [van Fuengirola], bedankt voor het schrijven van dit boek. “

Boekomslag

Op de voor- en achteromslag bevindt zich de kaart van John Drummond uit 1979 van de stad. Kunstenaar Teresa Henry creëerde voor de omslag van het boek een “pre-menselijk landschap”.

Fuengirola Revisited is boeiend om te lezen. Het boek is verkrijgbaar op fuengirolarevisited.com, bij Salón Varietes in Fuengirola en bij lokale boekhandels. Het kost 9,90 euro. Hiervan gaat een deel naar het Engelse theater Salon Varietes. Het ebook en de audioversie kosten 7 euro. 

Dit vind je misschien ook leuk