De geschiedenis van Spanje als spektakel in beste attractiepark ter wereld

door admin
De geschiedenis van Spanje als spektakel in beste attractiepark ter wereld

Op slechts zes kilometer van Toledo opende afgelopen maart het attractiepark Puy du Fou España zijn poorten. Dit attractiepark dat entertainment, educatie en geschiedenis samen brengt is al twee keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Verwacht geen achtbanen of spookhuis, want in dit vernieuwende park draait alles om shows en word je met behulp van veel special effects ondergedompeld in de geschiedenis van Spanje: van de val van het Romeinse Rijk tot de komst van de spoorwegen.

Op een terrein van 30 hectare kun je overdag genieten van vier grote voorstellingen, vind je verschillende historische nederzettingen en kun je je ’s avonds laten meevoeren in het grote spektakelstuk ‘El sueño de Toledo’ (de droom van Toledo).

De shows verbeelden belangrijke momenten uit de Spaanse geschiedenis en enkele van de meest legendarische personen. Met veel historische details, lichtprojecties, special effects, acrobatiek, bijzondere decors en muziek kunnen jong en oud hun hart ophalen in het attractiepark. Elk van de voorstellingen overdag duurt ongeveer 30 minuten en wordt meerdere malen per dag opgevoerd, zodat wachtrijen overbodig zijn. De theaters bieden ruimte aan 1.800 tot 2.400 toeschouwers. Het park voldoet aan alle hygiëne-eisen voor corona.

‘El último Cantar’ (het laatste heldendicht)

El Cid, de heldhaftige strijder en nationale held van Spanje, staat centraal in de spectaculaire voorstelling ‘El último Cantar’ (het laatste heldendicht). Op een 360 graden decor word je meegevoerd in episodes uit het leven van Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid. Krijgt hij zijn paard Babieca in bedwang met de klanken van zijn fluit? Toen Rodrigo van zijn peetoom een paard mocht uitzoeken uit diens kudde, koos hij een paard dat zich door (vrijwel) niemand liet berijden. Waarop zijn peetoom reageerde met ‘Babieca’, ‘Dwaas’.

‘A pluma y espada’ (met de pen en het zwaard)

In de show A pluma y espada’ komen de hoogtijdagen van de Spaanse komedies weer tot leven. In een historisch theater laat de toeschouwer zich meevoeren in het verhaal over de Spaanse toneelschrijver Lope de Vega (1562 – 1635). Don Fernán Gómez, corrector van Toledo in 1592, debuteert hierin als auteur van het theaterstuk Fuenteovejuna (een van de vele werken van Lope de Vega), maar Lope de Vega kan dat bedrog natuurlijk niet over zich heen laten gaan. Een spektakel vol zwaardvechters, vechtende soldaten op de daken van de stad en scenes van de grote Spaanse vloot. Lope de Vega vocht mee tijdens de zeeslag bij Terceira tegen een vloot van Portugezen, Fransen, Engelsen en Nederlanders.

‘Cetrería de Reyes’ (valken van de koningen)

De voorstelling Cetrería de Reyes gaat over de slag bij Simancas. Daar verloor kalief Abd al-Rahman III, die wordt beschouwd als de grootste heerser van Arabisch Spanje, van de troepen van koning Ramiro II van León. Graaf Fernán González vocht namens Castilië mee met de troepen van de christelijke koning Ramiro. In de voorstelling sluiten Abderramán III en graaf González een wapenstilstand. De Castiliaanse graaf geeft de kalief een arend cadeau als teken van vrede. In antwoord daarop toont de kalief hem zijn haviken. Dan vormt de lucht het schouwtoneel waar 200 majestueuze vogels op slechts een vleugellengte van het publiek vliegen.

‘Allende la mar Océana’ (aan gene zijde van de oceaan)

Door special effects kun je aan levende lijve ervaren hoe het is aan boord van de karveel Santa María, het vlaggenschip van Columbus. Het spektakel Allende la mar Océana verplaatst je naar 1492, wanneer de bemanning van Cristoffel Columbus vertrekt voor een expeditie die de wereldgeschiedenis verandert. In de haven hoor je het rumoer van de laatste voorbereidingen voor de reis, aan boord ontdek je het leven op zee, totdat je de kreet hoort waar iedereen zo naar uit keek: ‘Land!’

Marktkramen en herbergen

In het attractiepark zijn ook vier historische nederzettingen met herbergen, herenhuizen, marktkramen en werkplaatsen. Ze geven een beeld van het leven in middeleeuwse dorpen en op historische boerderijen. Het is de plek om oude ambachten te ontdekken en streekproducten te kopen. In historische herbergen kun je proven van de beste middeleeuwse gerechten. Hier vind je veel terrassen in de open lucht waar je kunt eten en drinken. Het is de perfecte plek voor een pauze, voordat je verder gaat op je reis door de tijd.

De droom van Toledo

Het hoogtepunt vormt de avondshow El sueño de Toledo’ (de droom van Toledo). Dit is een immens spektakel dat in zeventig minuten het verhaal vertelt van 1.500 jaar Spaanse geschiedenis op een immens toneel in het landschap van de bergen van Toledo. Meer dan tweehonderd acteurs, ruiters en acrobaten tonen gebeurtenissen uit de rijke Spaanse geschiedenis in een show met indrukwekkende special effects en lichtprojecties. In Puy du Fou España is de geschiedenis van Spanje een waar spektakel…

Dit vind je misschien ook leuk