Binnen 5 minuten ruim duizend euro voor nieuwe saxofoon straatmuzikant

door admin
Binnen 5 minuten ruim duizend euro voor nieuwe saxofoon straatmuzikant

Een inwoners van de stad had het zo met deze 64-jarige muzikant te doen dat ze een crowdfunding hebben opgestart. Pablo Maza was de initiatiefnemer die zijn ruim 140.000 volgers aanspoorde geld te doneren om een nieuwe sax voor Juan te kunnen kopen. 

Maar hier begint het verhaal niet. Op zijn Twitteraccount vertelt Pablo hoe hij op een middag naar de straatmuzikant toe ging om hem te vragen om welke saxofoon het precies ging die hij was verloren. Om dat te achterhalen gingen de twee naar een winkel voor muziekinstrumenten.

“Ik ben net met Juan de Dios naar de winkel geweest. De tenorsax kost € 1.025,- en arriveert volgende week in Cádiz. Ik heb €500 voorgeschoten met mijn kaart zodat ze de bestelling kunnen plaatsen”, meldt de organisator van de actie.

Om verwarring te voorkomen en gezien de toename van internetzwendel in de afgelopen maanden, besloot Pablo de naam en locatie van de winkel op zijn Twitter te delen voor degenen die “zeker wilden weten” waar ze hun geld naar overmaakten.

Vervolgens schreef hij: “Ik heb €100 betaald, dus het doel is nog €925 euro in te zamelen”. Daarnaast plaatste hij de link om het geld te doneren. Nog geen vijf minuten later was het doel bereikt: € 1.044 voor Juans nieuwe sax, waarop hij vanaf volgende week weer kan spelen. 

Echt sociale media

“Soms is Twitter goed voor kostbare dingen”, “Het is een mooie daad!” “Gefeliciteerd met je geweldige actie”, en tientallen soortgelijke reacties vielen Pablo na zijn actie ten deel. Een actie die weer even de sociale kant van sociale media heeft benadrukt. 

Dit vind je misschien ook leuk