Parador-hotelketen verbeterd met investering van 81 miljoen euro

door admin
Parador-hotelketen verbeterd met investering van 81 miljoen euro

Omdat het nationaal historisch erfgoed is investeert de regering nu 81 miljoen euro in de verbetering van 39 van de in totaal 98 gebouwen. Het budget gaat naar de rehabilitatie, het onderhoud en de verfraaiing van deze eigendommen. Het geld komt uit het herstelplan, gefinancierd met Next Generation EU-fondsen.

Bekijk ook: De toplocaties van Spanje’s beroemde Parador Hotels

De staatssecretaris van Toerisme, Fernando Valdés, heeft erop gewezen dat “Spanje een immens historisch erfgoed heeft binnen het netwerk van Paradores de Turismo. De monumenten zijn voor het publiek toegankelijk en de regering zet zich hiervoor in met een historische investering voor hu verbetering en onderhoud. Die investering komt uiteindelijk ten goede aan de toeristen en de bewoners van de plaatsen waar de betreffende paradores gevestigd zijn.

Cultureel toerisme in Spanje toegenomen

Voor Valdés zijn de Spaanse Paradores “een magneet voor het aantrekken van toeristen”, vanwege hun historische en artistieke waarde. De staatssecretaris wijst er ook op dat het culturele toerisme in Spanje tussen 2016 en 2019 met 16% is toegenomen. Ook het aantal reizigers dat tijdens hun verblijf musea, monumenten, kerken en steden bezoekt, is met 3,5% gestegen. Dat maakt volgens Valdés investeren in erfgoed “om de toeristische aantrekkingskracht van Spanje en zijn rijkdom aan bestemmingen te versterken”, de moeite waard. 

74,2% van het geïnvesteerde budget gaat naar het behoud van gevels, muren, kerken en bijzondere elementen zoals sculpturen of kapitelen. Nog eens 17% zal worden gebruikt om de verlichting van de monumenten te verbeteren. 5,9% wordt geïnvesteerd in landschapsprojecten en de rest (2,9%), onder meer in de verzorging van pleisterwerk en fresco’s. 

Turespaña, eigenaar van de eigendommen, zal de instantie zijn die verantwoordelijk is voor het beheer van dit programma voor de instandhouding van het erfgoed voor het Parador-netwerk.

De geplande acties hebben betrekking op 39 eigendommen, verdeeld over 12 autonome gemeenschappen: Andalusië, Aragon, Asturië, Castilla la Mancha, Castilla y León, Catalonië, Madrid, Extremadura, Galicië, Murcia, Navarra, Baskenland en de autonome stad Ceuta.

Dit vind je misschien ook leuk