De 10 goedkoopste Spaanse kustplaatsen om te wonen

door admin
De 10 goedkoopste Spaanse kustplaatsen om te wonen

Droom je ook van een ander leven met meer zon, meer licht en lekker weer? Ben je bovendien een liefhebber van strand en zee met een beperkt budget? Dan zijn deze 10 Spaanse kustplaatsen wellicht ideaal om je droom te verwezenlijken.

Het zijn namelijk de goedkoopste kustplaatsen van Spanje om in te wonen. Al blijven de huizenprijzen in Spanje schommelen en zullen deze gemeenten niet altijd het goedkoopste blijven. Volgens vastgoedplatform Idealista hebben huizen daar op dit moment de laagste prijs per vierkante meter. Dankzij de lange kustlijn van Spanje heb je in veel prachtige gebieden ook een prima mogelijkheid om dicht bij de zee te wonen.

Top 10 goedkoopste kustplaatsen van Spanje

1. Ferrol, Galicië

In het noorden van Spanje, in de provincie Galicië ligt Ferrol aan de Atlantische kust. De regio heeft een lange maritieme geschiedenis, van de tijd van de Habsburgers tot vandaag. De Spaanse marine en de scheepswerven van Navantia hebben hier hun basis. Ferrol is een moderne en dynamische stad, met een breed scala aan diensten, winkels, recreatie en sport. Jaarlijks vinden er evenementen plaats zoals het Internationale Horror Film Festival, de Ferrol Rally of de Pepitas-feesten plaatsvinden.

In Ferrol is de gemiddelde prijs van te koop staande huizen 844 euro/m2, terwijl de gemiddelde huurprijs 5,7 euro/m2 is.

2. Gandía, Valencia

Gandía is een drukbevolkte gemeente in de provincie Valencia. De stad combineert geschiedenis, cultuur en natuur aan de Middellandse Zeekust. Met een oorsprong in de Romeinse tijd bereikte Gandía zijn hoogtepunt met de hertogen van Borja. De stad biedt bezoekers een breed scala aan mogelijkheden om te genieten van het erfgoed, de gastronomie en de feesten. Gandía heeft ook een uitgestrekt strand met fijn goudkleurig zand, dat zich uitstrekt over bijna vijf kilometer.

In Gandía is de gemiddelde prijs van huizen die te koop staan ​​1.112 euro/m2, terwijl de gemiddelde huurprijs 7,2 euro/m2 is.

3. Cartagena, Murcia

Aan de kust van Murcia ligt de havenstad Cartagena, een van de goedkoopste kustplaatsen om te wonen. Geroemd om de minst bebouwde en meest ongerepte stranden van Spanje. Cartagena heeft nog een fraai en goed bewaard gebleven Romeins theater en werd gesticht door de Carthagers in de 3e eeuw voor Christus. De haven is een van de oudste in de Middellandse Zee. Het centrum is overzichtelijk en nog erg authentiek.

In Cartagena is de gemiddelde prijs van huizen die te koop staan ​​1.192 euro/m2, terwijl de gemiddelde huurprijs 7,4 euro/m2 is.

4. Playa Honda-Playa Paraíso, Murcia

Playa Honda-Playa Paraíso is een woonwijk en strand gelegen in de gemeente Cartagena, in de regio Murcia. Het ligt in de omgeving van de Mar Menor, een grote zoutwaterlagune die van de Middellandse Zee gescheiden wordt door een zandtong genaamd La Manga. Het is een semi-stedelijk strand met fijn goudkleurig zand, met een lengte van één kilometer en een breedte van 20 meter. Beschouwd als een ideale bestemming om te genieten van zon, zee en rust, biedt de omgeving een breed scala aan faciliteiten, zoals accommodatie, gastronomie en vrijetijdsactiviteiten. Bezoekers kunnen kiezen tussen appartementen, hotels of landelijke huizen.

5. Ribadeo, Galicië

Ribadeo is een stad en gemeente gelegen aan de noordoostelijke rand van Galicië, in de provincie Lugo, grenzend aan Asturië. Het ligt aan de monding van de rivier de Eo met een vis- en jachthaven. Onder zijn monumenten zijn de Toren van Moreno, een Indiano-huis gebouwd in 1915; de vuurtoren van Isla Pancha, gelegen op een klein eiland voor de haven; de parochiekerk van Santa Maria del Campo, in gotische stijl; en het pazo van Ibáñez, de residentie van de markies van Sargadelos. Ribadeo staat ook bekend om de mooie, ruige Cantabrische kust, waar je ook het spectaculaire strand van Las Catedrales vindt.

In Ribadeo is de gemiddelde prijs van te koop staande huizen 1.257 euro/m2.

6. Puerto del Rosario, Fuerteventura

Op de Canarische Eilanden ligt Puerto del Rosario, de hoofdstad en meest bevolkte gemeente van het eiland Fuerteventura, in de provincie Las Palmas. Puerto del Rosario is het administratieve, culturele en commerciële hart van Fuerteventura. In de oude binnenstad zijn talrijke interessante historische en artistieke plekken te vinden en mooie stadsstranden, zoals Playa Blanca of Playa Chica.

In Puerto del Rosario is de gemiddelde prijs van te koop staande huizen 1.381 euro/m2, terwijl de gemiddelde huurprijs 8,4 euro/m2 is.

7. Arrecife, Lanzarote

Op het Canarische eiland Lanzarote ligt het stadje Arrecife, de hoofdstad en een van de goedkope kustplaatsen om te wonen van Spanje. De naam is afgeleid van de vulkanische riffen die de kust omringen en het een unieke uitstraling geven. De haven, kastelen en forten vormen enkele bezienswaardigheden.

In Arrecife is de gemiddelde prijs van te koop staande huizen 1.491 euro/m2.

8. Barbate, Andalusië

Barbate is een vissersdorp gelegen aan de Costa de la Luz in de provincie Cádiz, in Andalusië. Het ligt naast het natuurpark van La Breña en Marismas del Barbate. Het heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het vroege paleolithicum, toen het al bewoond was door menselijke stammen. Later was het een belangrijke nederzetting voor Feniciërs en Romeinen, die zich bezighielden met tonijnvisserij en het zouten van vis. Vanuit de jachthaven zijn verschillende nautische activiteiten te ondernemen. Daarnaast heeft Barbate prachtige stranden, zoals Zahara de los Atunes of Los Caños de Meca. Deze zijn geliefd onder surfers en ideaal voor een heerlijke stranddag.

In Barbate is de gemiddelde prijs van te koop staande huizen 1.700 euro/m2, terwijl de gemiddelde huurprijs 7,8 euro/m2 is.

9. Salou, Catalonië

In het noordoosten van het Iberisch schiereiland vinden we Salou, een stad gelegen in de Catalaanse provincie Tarragona. Salou staat bekend om het mediterrane klimaat, de gouden zandstranden en de gezinsvriendelijke en levendige sfeer. De lange toeristische traditie van deze kustplaats begon in de 19e eeuw als zomervakantiebestemming voor de Catalaanse aristocratie. Aan het begin van de 20e eeuw werd het eerste hotel van de stad gebouwd en werd Salou per trein verbonden met Barcelona. Sindsdien is Salou gegroeid en gemoderniseerd, maar heeft het zijn charme behouden. 

In Salou is de gemiddelde prijs van te koop staande huizen 2.038 euro/m2.

10. Torre del Mar, Málaga

Torre del Mar ligt ten oosten van de stad Málaga en de geschiedenis van deze kustplaats gaat terug tot de Fenicische, Griekse en Romeinse tijd. De naam komt van een uitkijktoren gebouwd in de 10e of 11e eeuw door de moslims. Torre del Mar heeft mooie stranden, een gezellige boulevard en veel toeristische faciliteiten. Het achterland wordt gevormd door de regio Axarquía met charmante, witte bergdorpjes die nog Moors aandoen. Het stadje Vélez-Málaga biedt nog een zeer authentieke, levendige Spaanse sfeer. 

In Torre del Mar is de gemiddelde prijs van huizen die te koop staan ​​2.404 euro/m2, terwijl de gemiddelde huurprijs 9,2 euro/m2 is.

Bekijk ook: De 10 koelste dorpen van Spanje in de zomer

 

Dit vind je misschien ook leuk