De 3 mooiste wijken in Spanje volgens reismagazine Traveler

door admin
De 3 mooiste wijken in Spanje volgens reismagazine Traveler

Het reisblad heeft een lijst samengesteld met de mooiste buurten van Europa. Drie Spaanse buurten haalden de selectie. Het zijn om verschillende redenen alledrie perfecte wijken om te bezoeken als je in een van die steden bent.

Santa Cruz in Sevilla

Het tijdschrift beschrijft een van de meest populaire in de Andalusische hoofdstad als “El Barrio” met hoofdletters. Desondanks is de publicatie van mening dat de wijk “zijn essentie behoudt in kleine hoekjes, architectonische details en buren met wie je op een vriendelijke manier kunt kletsen”. 

Santa Cruz, gelegen in het hart van Sevilla, is de oude Joodse wijk van de stad en dat is te zien aan de architectuur. Op een steenworp afstand vind je enkele van de grote attracties van de Andalusische hoofdstad, zoals de kathedraal, het Archief van Indië en het Real Alcázar, waar series als Game of Thrones zijn opgenomen.

El Born in Barcelona

Deze wijk in het centrum van Barcelona is een van de drukste in de stad geworden, met alle bedrijvigheid rondom de markt die, zoals Traveler uitlegt, de wijk zijn naam heeft gegeven. Vandaag is die markt omgevormd tot Centrum voor Cultuur en Herinnering Born, waar culturele en educatieve activiteiten worden georganiseerd.

Het magazine beveelt enkele bezienswaardigheden aan, zoals de kerk van Santa María del Mar, de Arc de Triomf, het Picasso-museum en de architectuur van de Montcada-straat, met een kern van gebouwen uit middeleeuws Barcelona.

La Latina in Madrid

La Latina is een van de meest authentieke buurten in het hart van Madrid, die zowel door de lokale bevolking als door toeristen wordt bezocht. Het tijdschrift omschrijft de wijk als “levendig en traditioneel” en beveelt enkele van de meest emblematische plekken in La Latina aan voor iedereen die ze nog niet kent, of die er graag naar terugkeert.

Onder hen bevelen ze de Lorena-brouwerij, La Chata, aan om een ​​aperitief te nemen en naar het terras van El Viajero te gaan om van het uitzicht te genieten. Of bewonder de opmerkelijke Goya-schilderijen in de San Francisco el Grande-basiliek en ga daarna op zoek naar interessante koopjes op de drukke El Rastro-vlooienmarkt. De wijk is zo bruisend met veel te bieden dat je je er zo een paar dagen prima kunt vermaken. De wijk werd gebouwd op en rond een oud Islamitisch fort. Die oorsprong is terug te zien in de nauwe straatjes.

Andere wijken

Andere vermeldingen op de lijst van mooiste wijken zijn Nyhavn in Kopenhagen, Monmartre in Parijs, het historische hart van Riga, La Baixa in Lissabon, Trastevere in Rome, Södermalm in Stockholm onder meer. 

Dit vind je misschien ook leuk