De mooiste dorpen van Spanje om te bezoeken in het najaar

door admin
De mooiste dorpen van Spanje om te bezoeken in het najaar

De herfst biedt verrassende reisbestemmingen in Spanje.  Niet alleen om te wandelen, maar ook om de prachtige dorpjes te ontdekken. Een overzicht van 12 dorpjes – van Galicië tot Andalusië – die in dit seizoen een bezoek waard zijn.

1. Arties (Lleida)

Het dorp Arties ligt in het hart van de Vall d’Aran, op een hoogte van 1.143 meter boven de zeespiegel, waar de rivier de Valarties en de rivier de Garona samenkomen. De kerk van Santa Maria d’Arties, een romaans bouwwerk uit de 11e eeuw, is een opvallend gebouw in de oude stad. 

2. Taüll (Lleida)

Taüll is een charmant dorpje met stenen huizen in de Vall de Boí. Opvallend zijn de Romaanse kerken Santa Maria en Sant Climent, beide uit de 12e eeuw en uitgeroepen tot Werelderfgoed.

3. Castellfollit de la Roca (Girona)

Dit indrukwekkende dorp staat op een spectaculaire 50 meter hoge stenen klif, direct aan de ingang van het natuurpark van de vulkaanzone van Garrotxa. Het dorp is een natuurlijk uitkijkpunt van waaruit je de valleien van de rivieren Fluvià en Toronell kunt bekijken. 

4. El Tiemblo (Ávila)

Naast het stadje El Tiemblo ligt een prachtig bos met dezelfde naam. Dit kastanjebos is een van de mooiste bossen van het land en het grootste van het Sistema Central. Er zijn prachtige wandelingen tussen de beuken, eiken en kastanjebomen.

5. Torla (Huesca)

Het dorp Torla vormt de ingang van het Nationaal Park van Ordesa en Monte Perdido. Ook de omgeving is prachtig. Het park ligt tussen drie spectaculaire valleien die de mogelijkheid bieden om tal van buitenactiviteiten uit te voeren. 

6. Sepúlveda (Segovia)

Sepúlveda is een van de mooiste dorpen van Spanje. Het kasteel, de muren en poorten en de kerken van El Salvador en San Bartolomé zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

7 Puebla de Sanabria (Zamora)

Puebla de Sanabria is ook een van de mooiste dorpen van Spanje en de schoonheid wordt nog groter in de herfst. Het 15e-eeuwse kasteel en de parochiekerk van Nuestra Señora del Azogue zijn absolute aanraders. 

8 Capileira (Granada)

Het Poqueira-dal is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden in de provincie Granada. Het is de thuisbasis van het magische witte dorpje Capileira, dat is opgenomen op de lijst van historisch-artistieke monumenten. Geniet van de uitzichten in de Alpujarras, met de imposante toppen van de Sierra Nevada op de achtergrond. 

9 Haro (La Rioja)

 De stad Haro is beroemd om zijn wijntraditie. Hier worden kwaliteitswijnen geproduceerd met de beschermde oorsprongsbenaming Rioja en de wijnmakerijen zijn een van de belangrijkste toeristische trekpleisters. Maar ook de omgeving is prachtig.

10 Buitrago de Lozoya (Madrid)

Buitrago de Lozoya is een prachtig dorp dat wordt begrensd door de rivier de Lozoya. In dit middeleeuwse dorp aan de voet van het Sierra de Guadarrama-gebergte zijn de hoogtepunten de Moorse muren, het Plaza de la Constitución, de klokkentoren en de kerk van Santa María del Castillo.

11. Rianxo (A Coruña)

Rianxo is dan wel een zeer toeristisch stadje, maar het heeft toch iets van de rustige oorsprong weten te behouden. De stad staat bekend om de mosselteelt in de Ría de Arosa, maar ook om venusschelpen en kokkels. 

12. Golmes (Lleida)

Het uitgestrekte platteland rondom Golmes bepaalt het karakter van het gebied. Het goed onderhouden stadscentrum nodigt je uit om door de straten te slenteren en bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de kerk van San Salvador. 

Dit vind je misschien ook leuk