Deze drie eilanden zijn favoriet onder Spanjaarden voor de zomer 2023

door admin
Deze drie eilanden zijn favoriet onder Spanjaarden voor de zomer 2023

Deze conclusies trekt de Spaanse boekingssite Rumbo.es. Voor de winterperiode, die tot en met april duurt, kiezen de Spanjaarden namelijk juist voor exotische buitenlandse bestemmingen zoals Dominicaanse Republiek, de Malediven en Mexico. Voor de Semana Santa is het wederom een heel ander verhaal. Tijdens het lange weekend van 6 tot en met 9 (in sommige Spaanse regio’s 10) april kiezen de Spanjaarden veel voor trips naar Europese steden. Londen, Rome en Praag zijn daarbij voornamelijk in trek onder de Spaanse reizigers.

Spanjaarden prefereren eilanden en kust tijdens zomervakantie

Voor de zomer zijn de Spaanse eilanden dus in trek. Bijzonder is deze ontwikkeling wel aangezien Spanjaarden dit jaar vaker lijken te kiezen voor een strandvakantie. In vergelijking met het laatste referentiejaar van 2019 is het aantal boekingen naar strandbestemmingen met 54 procent gestegen. Anderzijds zijn de boekingen voor stedentrips in de zomer met 15 procent gedaald.

Spanje bleek eerder populair onder Europese reizigers

Rumbo.es bekijkt periodiek het aantal boekingen dat door Spanjaarden wordt gedaan. Dat zegt echter weinig over de meest favoriete plekken van buitenlanders in Spanje. Zo bleek onlangs dat Spanje een favoriete bestemming is voor Europeanen én Spanjaarden om oud en nieuw door te brengen. Palma de Mallorca, Alicante, Barcelona, Málaga, Madrid en Tenerife werden toen genoemd als meest bezochte bestemmingen om 2023 in te luiden.

Spanje weer terug op vakantiebeurs

Om het buitenlands toerisme nog meer op gang te brengen sinds de pandemie, werd onlangs bekendgemaakt dat na twee jaar Spanje weer terug is op de Vakantiebeurs, die vandaag is begonnen. Dit met als doel om ook alle Nederlandse Spanje-liefhebbers weer terug te krijgen naar hun favoriete vakantieland.

Volgens het onderzoek naar toeristenbewegingen aan de grens (FRONTUR) bezochten 3.703.138 Nederlanders Spanje voor een vakantie in 2019. Uit gegevens van Turespaña blijkt dat de meest favoriete bestemmingen Catalonië (20%), de Balearen (18%) en de Canarische Eilanden (17%) waren. Het aantal aankomsten daalde in 2020 drastisch tot 918.361 en steeg in 2021 weer tot 2.048.853. Het is dus een markt in volle herstelfase.

Dit vind je misschien ook leuk