Dit zijn de beste werkgevers in Spanje

door admin
Dit zijn de beste werkgevers in Spanje

De Spaanse arbeidsmarkt lijdt onder de gevolgen van de pandemie. Met de vorige arbeidsmarktcrisis nog vers in het geheugen zijn vooral bedrijven die stabiliteit kunnen bieden populair.

Spanje heeft met 16,3 procent een van de hoogste werkloosheidspercentages van de Europese Unie. En hoewel de zomermaanden op dit moment traditioneel voor verlichting zorgen, laat de coronapandemie haar sporen na op de arbeidsmarkt.

Spanjaarden die actief op zoek zijn naar werk, werken dan ook het liefst bij bedrijven die stabiliteit garanderen. Dit is naar voren gekomen in een onderzoek van banenportaal Jobatus.es. Zij onderzochten wat Spaanse werkzoekenden het belangrijkst vinden in een baan. Ruim 60 procent van de ondervraagden gaf aan stabiliteit als belangrijkste factor te zien. Daarnaast werd een goede werkomgeving (23 procent) en werkmotivatie (6 procent) het meest genoemd. Opvallend is dat het salaris pas op de vierde plek komt, maar 5 procent van de Spaanse ondervraagden vindt dit het belangrijkste aan een baan.

Top 15 werkgevers

De Spaanse vacaturesite keek ook naar de beste werkgevers. Op basis van verschillende criteria is een top 15 van beste werkgevers samengesteld. Er is in het onderzoek bij de bedrijven gelet op goede werkomstandigheden, goede salarissen, het bieden van een hoge mate van stabiliteit (geen onzekere contracten) en hoeveel het personeelsbestand het afgelopen jaar gekrompen is.

De top 15 ziet er als volgt uit:

 1. Everis, een multinational die zich bezighoudt met consultancy en outsourcing.
 2. Telefónica, het belangrijkste telecommunicatiebedrijf van Europa en vijfde wereldwijd.
 3. KPMG, een internationale accountants- en adviesorganisatie die hoogwaardige dienstverlening biedt op het gebied van Audit en Advisory.
 4. PwC, onderdeel van de ‘Big Four’ adviesbureaus, samen met KPMG, Deloitte en EY.
 5. Banco Sabadell, de vierde grootste financiële instelling van Spanje.
 6. Amazon, een van de eerste grote bedrijven die goederen over het internet verkochten.
 7. Medtronic,  een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie.
 8. Lilly, of Eli Lilly and Company, van Amerikaanse origine en een van de grootste internationale farmaceutische bedrijven.
 9. AXA, een Franse multinational die gespecialiseerd is in verzekeringen en vermogensbeheer.
 10. Adecco, een personeelsbedrijf gevestigd in Zurich.
 11. Reale Seguros, de grootste verzekeraar van Italië, toonaangevend bedrijf in de verzekeringssector.
 12. Admiral Seguros, verzekeringsmaatschappij met meer dan 20 jaar ervaring en 250.000 klanten.
 13. HP, Amerikaans technologiebedrijf dat zich toelegt op de marketing van hardware en software.
 14. Indra, Spaanse multinational die onder meer adviesdiensten aanbiedt op het gebied van defensie, energie, vervoer en telecommunicatie.
 15. AbbVie, Amerikaans biofarmaceutisch bedrijf dat vooroploopt in onderzoek naar innovatieve geneesmiddelen & zorgoplossingen.

Dit vind je misschien ook leuk