Dit zijn de meest charmante straatjes in elke provincie van Andalusië

door admin
Dit zijn de meest charmante straatjes in elke provincie van Andalusië

Hieronder een overzicht van een bijzondere straat, per provincie.

Calle Vida, in Sevilla 

In het hart van de wijk Santa Cruz vind je steegjes waar je heerlijk kunt verdwalen en ongehaast kunt ronddwalen. Een daarvan is Calle Vida, die je kunt bereiken via de Callejón del Agua, die verbonden is met de binnenplaats van het Koninklijk Alcazar. Over Calle Vida bestaat een legende die vertelt dat dit stuk straat, dat de Calle Judería verbindt met de wijk Santa Cruz, een van de poorten was waardoor in de 14e eeuw enkele Joodse families aan het noodlot wisten te ontsnappen. 

Campo del Sur, in Cádiz 

Deze promenade, Puerta de Tierras tot de Baluarte de los Mártires biedt zonder twijfel een spectaculair uitzicht over heel Cádiz, playa Santa María-strand, playa Victoria en natuurlijk de kathedraal. Het is er aangenaam wandelen of fietsen. Met uitzicht op de zee en tegelijkertijd de stad. Een aanrader! 

Calleja de las Flores, in Córdoba  

Deze steeg ligt in de Joodse wijk van de hoofdstad, vlakbij de Meqzuita en eindigt op een klein plein met een centrale fontein die een vleugje leven en frisheid aan de straat geeft. Het is ook een van de meest gefotografeerde hoeken van de stad in de afgelopen tijd vanwege de balkons van de straat vol bloemen die de prachtige achtergrond, de klokkentoren van de Mezquita, omlijsten. 

Calle Elvira in Granada  

Deze straat loopt parallel aan de Gran Vía in Granada en heeft een islamitische oorsprong met alle charme van dien, maar ook de schoonheid van de latere eeuwen omdat het altijd een van de drukste straten in het Albaicín is geweest. Bij de ingang van de straat zie je de Puerta de Elvira die in de 11e eeuw werd gebouwd tijdens de Ziridische dynastie. 

Muelle del Tinto in Huelva 

Sinds 2007 is deze promenade gerestaureerd en uitgeroepen tot Goed van Cultureel Belang. Het ingenieurswerk stamt uit het laatste kwart van de 19e eeuw. Via deze pier kunnen voorbijgangers uitkijken over het Doñana Natuurpark en de monding van de rivier de Odiel binnengaan, waar ze bij zonsondergang kunnen genieten van een prachtig kleurenpalet. 

Calle Larios, in Málaga 

Een van de drukste en bekendste straten in Málaga, het hele jaar door vol leven en een van de meest commerciële straten van de stad. De architectuur van de straat valt op door de adellijke en symmetrische gebouwen  die allemaal een gebogen ontwerp hebben op de hoeken. Deze straat begint bij het Plaza de la Constitución en eindigt bij het park Alameda Principal. 

Plaza de la Constitución, in Almería 

Deze plek staat bekend als het Plaza Vieja en ligt in de oude stad aan de voet van de heuvel San Cristóbal. Het is de thuisbasis van het stadhuis en verschillende institutionele kantoren, maar wat opvalt aan dit plein is het monument voor de Martelaren van de Vrijheid dat dit plein van Arabische oorsprong domineert. Vroeger was hier de souk.  

Calle Duque, in Jaén 

Vanaf het uitzichtpunt op Calle Duque zie je de Catedral de la Asunción de la Virgen de Jaén), een deel van de stad en de bergen op de achtergrond. Eenn spectaculair uitzicht! De kleurrijke huizen op de weg naar het uitkijkpunt maken de tocht naar de top van de heuvel ook aangenamer en zullen deel uitmaken van het landschap wanneer je de top bereikt.

Dit vind je misschien ook leuk