Dompel je onder in de wereld van Toetanchamon in Barcelona

door admin
Dompel je onder in de wereld van Toetanchamon in Barcelona

Het IDEAL Center for Digital Arts presenteert over enkele maanden de nieuwe ervaring “TUTANKAMON, de meeslepende ervaring”, die de bezoekers 3.400 jaar terug in de tijd zal brengen. Daar ontdekken ze de tempels, schatten en geheimen van het oude Egypte. 

Eerder waren in hetzelfde centrum succesvolle, meeslepende ervaringen met Dalí, Frida Kahlo en Van Gogh te beleven. Het is een productie van MAD – Madrid Artes Digitales – (Layers of Reality, SOM Produce en Stardust) die al in 2022 in Madrid werd tentoongesteld en nu voor het eerst naar Barcelona komt.

TUTANKAMON heeft al 300.000 bezoekers getrokken en is daarmee een van de meest bezochte tentoonstellingen van het jaar in Spanje. De ervaring heeft ook 3 Telly Awards gewonnen.

Toetanchamon in Madrid

Maar wat als je niet in Barcelona bent? Misschien kun je niet naar de stad reizen, maar ben je wel in de buurt van Madrid. Daar is de tentoonstelling te zien tot 23 juli. Hier zijn vier zalen gewijd aan de geheimen van Egypte:

  1. De meeslepende zaal met een projectie van 1.200 m². Je reist door het leven van Toetanchamon met een 360º visueel spektakel inclusief geluid
  2. De grootste virtual reality-zaal van Europa (50 stations met VR-brillen + koptelefoons)
  3. De augmented reality-zaal waar je kunt interageren en de tombe van Toetanchamon kunt verkennen
  4. De expositieruimte waar je informatie krijgt over Toetanchamon en het oude Egypte, een introductie om de tijd te begrijpen en een tentoonstelling van originele stukken en replica’s.

Maak je geen zorgen als je Barcelona of Madrid niet kunt bezoeken, er zullen meer kansen komen. In de herfst wordt de ervaring ook in Wenen, Hamburg, München, Tel Aviv en Stuttgart gelanceerd.

Dit vind je misschien ook leuk