Drie doden en 15 gewonden bij brand in woontoren in La Vila Joiosa (Alicante)

door admin
Vila Joiosa

Drie mensen zijn omgekomen bij een brand in een woontoren in de kustplaats La Vila Joiosa in de provincie Alicante. Vijftien anderen raakten gewond.

Volgens bronnen bij het Informatie- en Coördinatiecentrum voor Noodgevallen werd de alarmoproep om 2.15 uur ontvangen vanuit een groot flatgebouw met minstens 20 verdiepingen, aan de Avenida Marineros in de stad.

Als gevolg van de brand in La Vila Joiosa kwamen twee volwassenen en een minderjarige om het leven. Volgens alle aanwijzingen waren zij de bewoners van een van de flats op de elfde verdieping. De slachtoffers zijn een oma, zoon en kleinzoon, zoals bevestigd door bronnen van de gemeente. Zij geven ook aan dat de oorzaken van de brand nog onbekend zijn. Het onderzoek naar het incident wordt uitgevoerd door de gerechtelijke politie van de Guardia Civil, die de identiteit van de slachtoffers nog niet heeft bevestigd.

15 mensen behandeld voor rookinhalatie

Verschillende ambulancediensten waren ter plekke in het gebied van de brand. Daarnaast waren ook drie brandweerkorpsen van de Diputación de Alicante ter plaatse. Medewerkers van de medische diensten  hebben 15 mensen geholpen die rook hadden ingeademd. Zeven van hen zijn vrouwen, tussen de 24 en 67 jaar oud. Daarnaast zijn  acht mannen, tussen de 13 en 57 jaar oud, behandeld. Een van de behandelde mannen is een politieagent, hij mocht direct weer naar huis. De overige 14 mensen zijn naar het Marina Baixa ziekenhuis in La Vila Joiosa gebracht.

Honderd bewoners moesten woning verlaten

Bronnen van het Provinciaal Brandweerconsortium meldden dat door de brand in La Vila Joiosa ongeveer honderd bewoners moesten worden geëvacueerd, “voor hun veiligheid, afhankelijk van hun plek in het gebouw”. Anderen “zaten vast in hun wonings”, voegden ze eraan toe. Volgens dezelfde bronnen veroorzaakte de brand veel rook en vlammen . Ook zouden gemeenschappelijke delen van het gebouw geraakt zijndoor het vuur.

Het gemeentebestuur van La Vila Joiosa heeft drie mensen moeten overbrengen naar een hotel vanwege de schade aan hun huizen.

Lees ook: Vorige maand brandde in Valencia een woontoren af.  

Dit vind je misschien ook leuk