Drie lange weekenden voor Valencia tot eind maart volgend jaar

door admin
Drie lange weekenden voor Valencia tot eind maart volgend jaar

De schoolraad heeft met grote meerderheid gestemd voor het afkondigen van vakanties voor het academisch jaar 2023-2024 in de stad Valencia op 13 oktober, 7 december en 18 maart. Daarmee komen er drie nieuwe lange weekenden.

13 oktober valt op een vrijdag en na de ‘Día de Pilar- tevens de Spaanse nationale feestdag Día de la Hispanidad op 12 oktober. Daarmee zijn er vier dagen vrij achtereen. Die week zijn er dan slechts twee schooldagen, 10 en 11 oktober, aangezien de 9e een regionale feestdag is.

Puente de Constitución

7 december is een donderdag en valt tussen 6 en 8 december, respectievelijk de nationale feestdagen ‘Día de la Constitución’ en ‘Fiesta La Inmaculada Concepción. Dat maakt vijf dagen op rij zonder school. 

Fallas-week

Tijdens de Fallas-week was de stemming vóór het uitroepen van een feestdag op maandag 18 maart 2024 om vier opeenvolgende dagen van viering mogelijk te maken. Hoewel verschillende leden van de raad er voorstander van waren om ook vrijdag 15 maart tot een feestdag te verklaren. Daarover moet nog een beslissing worden genomen.

Lees ook: Dit zijn de feestdagen en lange weekenden in Spanje in 2023

Dit vind je misschien ook leuk