Dronken passagier veroorzaakt 28 uur vertraging op vlucht vanuit Zaragoza

door admin
Dronken passagier veroorzaakt 28 uur vertraging op vlucht vanuit Zaragoza

Toen de 224 passagiers al aan boord waren en het vliegtuig klaar was om op te stijgen, beschadigde een van de passagiers, in beschonken toestand, een van de deuren van het vliegtuig. Hij probeerde de van binnenuit open te breken, meldt de lokale krant Heraldo de Aragón.

Door dit defect kon het vliegtuig van de Bulgaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air niet opstijgen en de reparatie veroorzaakte een vertraging van meer dan 28 uur. De Guardia Civil werd onmiddellijk gewaarschuwd. De agenten hielpen ook bij het ontruimen van het vliegtuig en stuurden de reizigers terug naar het vliegveld. De dronken passagier werd meegenomen naar de Guardia Civil in Zaragoza, maar het is niet bekend of hij werd gearresteerd en van welke feiten hij is beschuldigd.

Het vliegtuig zou op zaterdag 30 september om 9.15 uur vertrekken van Zaragoza Airport, maar moest worden vertraagd tot zondag 1 oktober om 13.20 uur. Tijdens deze vertraging van 28 uur brachten de passagiers op zaterdag een deel van de dag door met geduldig wachten op de luchthaven. Rond 23.00 uur bracht de Hongaarse luchtvaartmaatschappij, die zag dat de reparaties langer duurden, de passagiers onder in verschillende hotels in Zaragoza.

50 passagiers bleven zondag alsnog achter in Zaragoza

Zondag konden niet alle 224 passagiers aan boord van het vliegtuig naar Boekarest vertrok. Vanwege veiligheidsredenen konden 50 van hen niet mee. Zoals de krant Heraldo de Aragón meldt, waren de medewerkers van Wizz Air op de luchthaven niet gemachtigd om uitleg te geven en de luchtvaartmaatschappij gaf geen woordvoerder voor het incident, noch rechtvaardigde ze de criteria voor het aan de grond houden van 50 passagiers. Het is niet bekend op basis van welke criteria werd bepaald welke passagiers mochten instappen en welke niet.

Sommige passagiers hadden ernstige redenen om het vliegtuig niet te kunnen missen. “Mijn zoon ligt in het ziekenhuis en mijn man, die in het leger zit, kan niet bij hem blijven. Als we vandaag niet vliegen, zullen we pas dinsdag kunnen vliegen,” zei een andere passagier, die zondag eindelijk aan boord van het gerepareerde vliegtuig kon gaan.

Dit vind je misschien ook leuk