Eerste woningverkoop in Spanje in bitcoins is een feit

door admin
Eerste woningverkoop in Spanje in bitcoins is een feit

Het gaat om een appartement gelegen op het plein Imperial Tarraco in Tarragona in het noordoosten van Spanje. De eigenaar van de woning was een investeerder en had als voorwaarde dat de betaling in bitcoins diende te geschieden. De koper, ook een investeerder, had hier geen problemen mee en heeft het appartement gekocht en inmiddels verhuurd. 

De prijs voor de woning was 40 bitcoins, dat op dat moment gelijkstond aan 478.000 euro. Volgens Victor Monreal, directeur van Mr. Piso, waren er slechts vijf dagen nodig om de koper te vinden en de transactie te sluiten. 

Na dit succes heeft Mr. Piso weer een woning in dezelfde zone te koop staan die enkel met bitcoins betaald kan worden. Het gaat om een ruimte van 150 vierkante meter met vier kamers en twee badkamers voor de prijs van 38 bitcoins (454.000 euro).

Schommelende waarde bitcoin vormt risico

Monreal wijst op het feit dat er wel een risico aan verbonden is aangezien de cryptocurrency nogal volatiel is, dat wil zeggen dat de waarde ervan erg schommelt. Zo bleek afgelopen december toen de bitcoin zijn slechtste week sinds 2013 meemaakte met het dieptepunt op vrijdag 22 december, toen één bitcoin rond de 10.000 euro schommelde. De koers kelderde toen met ruim 30 procent. 

In de ‘escritura’ (het eigendomsbewijs van een woning in het Spaans) moet de verkoopprijs echter altijd in euro’s worden vermeld en de koper die de bitcoins levert, zal moeten betalen voor de meerwaarde die is ontstaan door de verkoop in bitcoins.

Woning kopen in Spanje met bitcoins

De website Idealista heeft op dit moment vijftien woningen te koop staan die met bitcoins kunnen worden betaald. Via deze link kun je de uitleg lezen in het Spaans over hoe je een woning aankoopt in Spanje in bitcoins.

Dit vind je misschien ook leuk