Pinnen met je gezicht bij Spaanse bank La Caixa

door admin
Pinnen met je gezicht bij Spaanse bank La Caixa

Op dit moment kan pinnen op basis van gezichtsherkenning bij 20 geldautomaten van Caixa Bank in Barcelona. Dit aantal wordt vanaf het tweede kwartaal dit jaar langzaam uitgebreid naar alle geldautomaten van de bankfilialen Store. Dat zijn er 290 in totaal in heel Spanje. 

De enige vereiste om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe dienst is dat de klant eerst in persoon langsgaat bij een vestiging van CaixaBank om zijn of haar gezicht digitaal te laten scannen. Deze scan registreert tot 16.000 referentiepunten van het gelaat om identiteitsimitaties te kunnen voorkomen. Ook in het geval van identieke tweelingen zal deze techniek volstaan om een afdoende onderscheid te maken. 

De nieuwe toepassing vormde voor de bank een operationele uitdaging gezien het feit dat geldautomaten jaarlijks 600 miljoen transacties registreren en daarbij 3,5 miljoen euro per uur uitbetalen. 

Het voordeel voor de bank is dat de geldautomaten al beschikken over camera’s die om veiligheidsredenen zijn geïnstalleerd. Deze camera’s zullen belast worden met de gezichtsherkenning. In geval van twijfel vraagt de automaat alsnog om de pincode van de klant. Zoniet, dan is enkel de bankpas of het bankboekje nodig om geld uit de automaat te halen. 

Dit vind je misschien ook leuk