Een kijkje achter de schermen bij Pixar in Barcelona

door admin
Een kijkje achter de schermen bij Pixar in Barcelona

De tentoonstelling, die eerder te zien was in het Museum of Science in Boston en gecreëerd werd in samenwerking met Pixar Animation Studios, maakt in Barcelona haar Spaanse debuut. Vanaf woensdag tot 3 september aanstaande kunnen bezoekers in Barcelona genieten van een uniek kijkje achter de schermen van het creatieproces van Pixar-films zoals ‘Toy Story’, ‘Coco’, ‘WALL·E’, ‘Cars’, ‘Monsters Inc.’, ‘Finding Nemo’, ‘The Incredibles’, ‘Up!’, ‘A Bug’s Life’, ‘Brave’ en ‘Ratatouille’.

Stap voor stap

De tentoonstelling gidst je door de technische stappen die Pixar-professionals volgen: van modellering (het creëren van 3D-personages) en rigging (het ontwikkelen van virtuele botten, spieren en gewrichten) tot het ontwerp van oppervlakken en decors. Daarnaast komen animatie, simulatie, belichting en rendering aan bod – alle ingrediënten die nodig zijn om de verhalen van Pixar tot leven te brengen.

Eerste rang bij Pixar

Met meer dan 1.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte in het CosmoCaixa Wetenschapsmuseum, duik je in de wondere wereld van Pixar. Je ontdekt hoe de studio onderwaterscènes creëerde voor ‘Finding Nemo’, hoe ze een insectenperspectief bereikten voor ‘A Bug’s Life’ en hoe ze hun allereerste computer-geanimeerde film, ‘Toy Story’, tot leven brachten.

Word zelf een Pixar-artiest

En het blijft niet bij kijken. Bezoekers kunnen zelf experimenteren met interactieve elementen, zoals het bewegen van de armen van de personages of het veranderen van de uitdrukkingen op hun gezichten. Je kunt zelfs het uiterlijk van de auto’s uit ‘Cars’ aanpassen.

Stap in de film

Duik in ‘A Bug’s Life’ en zie jezelf als een van de hoofdrolspelende mieren, verander een slaapkamer uit ‘Monsters Inc.’, maak je eigen clip van de Pixar-logo lamp en test hoe je de lichten in een scène uit ‘Up!’ kunt aanpassen. 

Fascinerende ervaring

Deze unieke tentoonstelling biedt een zeldzame kans om de magie en de wetenschap achter enkele van de meest geliefde animatiefilms te ervaren. Het belooft een fascinerende ervaring te worden voor zowel jonge fans als volwassenen die geïnteresseerd zijn in de techniek achter de magie van animatiefilms. Klik hier voor meer informatie

Lees ook: Allereerste Banksy Museum opent in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk