Ex-zwager van koningin Letizia schokt Spanje met explosieve onthulling

door admin
Ex-zwager van koningin Letizia schokt Spanje met explosieve onthulling

Jaime Del Burgo, zakenman en voormalig zwager van koningin Letizia, heeft met zijn recente beweringen over een affaire met de koningin voor grote beroering gezorgd in Spanje.

Deze explosieve claim is met verbazing en ongeloof ontvangen in het land. Een controversiële foto van koningin Letizia, waarop zij een zwarte sjaal draagt, is door Del Burgo gedeeld op X, het voormalige Twitter. Hij beweert dat deze sjaal van hem is en dat dit hun intieme relatie zou bewijzen. Bij deze foto voegde hij een bericht toe dat naar verluidt van Letizia afkomstig is, waarin ze haar gevoelens voor hem uitdrukt. Volgens enkele Spaanse media zou Letizia ook nog zwanger zijn van kroonprinses Leonor op het moment dat ze de selfie nam. 

Onthullingen in boek

In zijn boek ‘Letizia & yo’, dat recent is verschenen, onthult Del Burgo dat hij niet alleen vóór het huwelijk van Letizia met koning Felipe een relatie met haar had, maar ook daarna. De ex-man van haar zus Telma Ortiz beschrijft hoe hij Letizia in 2000 ontmoette en met haar een relatie begon, en hoe deze relatie zich voortzette zelfs nadat zij Felipe had ontmoet.

Dramatische ontmoeting voor het huwelijk

Del Burgo beschrijft een dramatische ontmoeting met Letizia de avond voor haar huwelijk, waarbij zij hem zou hebben gesmeekt haar nooit te verlaten. Hij claimt dat Letizia overwogen had om van de koning te scheiden om met hem in New York te gaan wonen en dat ze zelfs een kinderwens hadden.

Massale reactie op sociale media

De beweringen van Del Burgo en de gepubliceerde foto hebben tot veel speculaties en discussies geleid. De foto werd meer dan 12 miljoen keer bekeken en veroorzaakte zoveel ophef dat Del Burgo zijn sociale media-account verwijderde. Tot op heden heeft het Spaanse koningshuis geen reactie gegeven op deze beschuldigingen.

Actrice Bárbara Goenaga sprak haar steun uit voor Letizia en bekritiseerde de opmerkingen van del Burgo op Instagram. “Ik heb zojuist vreselijke dingen over deze vrouw gelezen. En je kunt monarchist of republikein zijn… Wat je niet kunt zijn, is zo absoluut klootzakkerig en seksistisch. En als we zwijgen, zijn we medeplichtig. En dan zullen we spreken over geestelijke gezondheid… Ik zal altijd tegenover hen staan”, is te lezen in haar bericht dat eindigt met “Dus ik heb maar één ding te zeggen: Lang leve Letizia”, gevolgd door een paars hart.

Wie is Jaime del Burgo

Jaime Arturo del Burgo Azpiroz is zoon van Jaime Ignacio del Burgo, voormalig president van de autonome gemeenschap Navarra. Hij verscheen opnieuw in de schijnwerpers door zijn onthullingen in het laatste boek van veteraan verslaggever Jaime Peñafiel, getiteld ‘Letizia y yo. ¿Qué secretos oculta la reina Letizia?’ (Letizia en ik. Welke geheimen verbergt Letizia?). 

Jaime del Burgo, momenteel woonachtig in Zwitserland, kwam bovendien onlangs in het nieuws in Spanje vanwege zijn complottheorieën waarbij Moncloa en Zarzuela betrokken zijn. Hij staat ook bekend om zijn relatie met Lucía Díaz Liljestrom, een Zweedse advocaat, met wie hij een dochter heeft. Del Burgo is een zakenman en investeerder, betrokken bij onroerend goed, beveiliging en ‘gourmet’-producten. Hij heeft in verschillende landen gewoond, zoals Marokko, Zuid-Afrika, Brazilië

Dit vind je misschien ook leuk