Geen nieuwe maatregelen Andalusie behalve sluiting gemeenten met hoge incidentie

door admin
Geen nieuwe maatregelen Andalusie behalve sluiting gemeenten met hoge incidentie

De regering van Andalusië is niet van plan nieuwe maatregelen te nemen om coronavirusinfecties in de gemeenschap de voorkomen. Dat heeft president Juanma Moreno maandag gezegd tijdens de inhuldiging van een nieuw ziekenhuis in Algeciras.

De Andalusische president heeft de “voorzichtigheid” benadrukt die de besluitvorming van de Andalusische regering tijdens de pandemie heeft gekenmerkt en herinnerde eraan dat er geen vooruitgang is geboekt met het geplande de-escalatieplan omdat niet aan de juiste voorwaarden wordt voldaan om te beginnen aan de nieuwe normaliteit.

“Er zijn sectoren zoals restaurants of hotels die om meer openheid vragen, maar helaas zijn de voorwaarden nu niet aanwezig”, verzekerde Moreno. “We zullen de maatregelen nemen die nodig zijn, afhankelijk van de virusindex.”

Moreno heeft in zijn toespraak wel verzekerd de gerechtelijke autoriteiten te zullen blijven verzoeken om de perimetersluiting van die Andalusische gemeenten met een incidentie van meer dan 1.000 infecties per 100.000 inwoners.

De president heeft er daarbij wel op aangedrongen dat er, naast de incidentie, ook naar andere variabelen wordt gekeken om sluiting aan te vragen, zoals zorgdruk of bezette IC-bedden.

Wat het nachtleven betreft, heeft Moreno gepleit voor een “gereguleerd, georganiseerd” beleid, waarin mensen om hun DNI wordt gevraagd, met meer politietoezicht en aangepaste openings- en sluitingsuren. “Het is heel moeilijk om het uitgaansleven te beperken. Je kunt geen jongeren opsluiten tenzij je een avondklok hebt. Als ze niet naar een gereguleerde vrijetijdsbesteding gaan, gaan ze naar een park, strand of een boot. Wij geloven dat deze aanpak voor een georganiseerde vrijetijdsbesteding en meer toezicht effectiever is dan sluiten. Vooralsnog gaan we op korte termijn niet uit van besluitvorming over sluiting, hoewel we niets uitsluiten”, verduidelijkte de president.

Dit vind je misschien ook leuk