Geniet van een roadtrip door het zuiden van Spanje

door admin
Geniet van een roadtrip door het zuiden van Spanje

Ben je dus op zoek naar een leuke, afwisselende vakantiebestemming voor de komende zomermaanden? Kies dan voor een roadtrip door Zuid-Spanje! Gedurende een periode van drie tot vier weken trek je langs plaatsen als Sevilla, Cadiz en bijvoorbeeld Granada. Het zijn steden die je ontzettend veel te bieden hebben en in opkomst zijn onder Nederlandse toeristen. Zeker onder hen die de drukte van de grootste Spaanse steden willen ontlopen.

Een reis door de meest zuidelijke autonome regio van Spanje, Andalusië, valt overigens goed te combineren met een stedentrip naar Barcelona of bijvoorbeeld Madrid. De reis van de Zuid-Spaanse stad Málaga per hogesnelheidstrein naar de hoofdstad duurt slechts 2,5 uur.

Daarnaast zou je ervoor kunnen kiezen om na een rondtocht door het zuidelijk deel van Spanje naar de oostkust te trekken voor een weekje zon, zee en strand aan de Costa Blanca. Zo keer je volledig ontspannen en opgeladen terug naar Nederland.

Een roadtrip door Zuid-Spanje kan in de basis het hele jaar, maar is het leukst in de periode van april tot en met september. Kun jij ook niet wachten tot je de eerste olijfbomen ziet staan?

Inspiratie voor een route door Andalusië

Vind je het lastig zelf een route door Andalusië te plannen? Op internet vind je verschillende blogs, die je op weg kunnen helpen. Een goed voorbeeld van zo’n website is Reisjevrij. Deze website deelt reisideeën voor vakanties in tal van verschillende landen, waaronder Spanje.

Het geeft je een beeld van de highlights die je er onderweg tegenkomt en stippelt een voorbeeldroute voor je uit. Kijk zelf eens of de routes op deze blog bij je passen; je kunt ze indien gewenst naar eigen smaak aanpassen. Mogelijk heb je sommige van de steden of regio’s die genoemd worden in deze blogs al gezien.

Handig overzicht van hotels en kosten

Prettig aan de artikelen die je online vindt over een roadtrip door het zuiden van Spanje zijn de tips die men je hierin geeft. Denk aan de verschillende hotels en accommodaties die getipt worden; je kunt ze vaak direct boeken. Het bespaart veel tijd, wanneer je zelf niet meer naar de recensies over verschillende accommodaties in de regio hoeft te kijken. Ook wordt in de artikelen vaak een beeld gegeven van de kosten die je kwijt zal zijn voor een roadtrip. Handig, zo weet je precies wat je vooraf ongeveer gespaard moet hebben!

Vlieg naar Málaga voor een roadtrip door Zuid-Spanje

Een roadtrip door Zuid-Spanje begint op de luchthaven van Málaga; zowel vanaf Schiphol, Rotterdam en Eindhoven vertrekken rechtstreekse vluchten naar deze stad. Vanuit Málaga trek je naar Granada, waarbij je onder meer met de bus kunt reizen; zo zie je direct veel van de omgeving. Vanuit Granada trek je door naar Guadix, Jaén, Córdoba, Sevilla, Cádiz, Conil de la Frontera, Tarifa, Jimena de la Frontera, Ronda en Antequera om vervolgens weer te eindigen in Málaga.

Dit vind je misschien ook leuk