Gratis met de bus in Madrid op 2 en 3 april

door Judith Goeree
duurzame mobiliteit

Op 2 en 3 april kun je in Madrid gratis met de bussen van het bedrijf EMT in Madrid. Omdat de vakantie rond de Spaanse Semana Santa voorbij is, wordt grote verkeersdrukte verwacht in de Spaanse hoofdstad. De gemeente Madrid wil met het initiatief het busvervoer in tijden van drukte stimuleren.

De bussen van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf van Madrid (EMT) zijn op 2 en 3 april gratis. Deze data vallen samen met de terugkeer van de schoolactiviteiten na de Spaanse paasvakantie. De bussen van de EMT zijn gratis vanaf 0:00 uur op dinsdag 2 april tot 23:59 uur op 3 april. Reizigers naar het vliegveld moeten wel betalen. De Express-Airportlijn valt niet onder de actie. Zoals gebruikelijk moeten busreizigers beschikken over een geldig vervoersbewijs. Wie dat niet heeft, kan bij de buschauffeur een kaartje krijgen.

Gratis bus sleutel tot duurzame mobiliteit

De gemeente Madrid ziet het busvervoer als sleutel tot de bevordering van duurzame mobiliteit in de stad. Vooral in periodes waarin veel verkeersdrukte wordt verwacht in en rond de Spaanse hoofdstad. Na de landelijke paasvakantie wil de gemeenteraad het openbaar vervoer opnieuw promoten als alternatief voor het gebruik van privévoertuigen. De stad heeft al eerder soortgelijke acties in het leven geroepen. Als de gemeente een verkeerspiek verwacht, is gratis busvervoer een stimulans voor reizigers om de auto te laten staan.

Lees ook: In Madrid, Alicante en Vigo is reizen met de bus het duurste

 

Dit vind je misschien ook leuk