Hek tegen toeristenstroom rond mirador Barcelona zal niet helpen

door admin
Hek tegen toeristenstroom rond mirador Barcelona zal niet helpen

Dat hek moet de massale toestroom van mensen tegenhouden en de ruimte controleren. Volgens de krant El Periódico is de installatie van het hek met een hoogte tussen de 2 en 2,20 meter en een omvang van 480 meter in september 2022 begonnen en zal naar verwachting in mei worden afgerond.

De ruimte waarvandaan het uitzicht over Barcelona adembenemend is, moet met het hek beschermd worden. Er staan overblijfselen van luchtafweergeschut uit de burgeroorlog. Op deze manier wil de gemeenteraad de capaciteit beheersen en op termijn feestbezoekers (jongeren houden er ook graag hun ‘bottellónes’) vervangen door cultuurtoeristen die kennis willen maken met de geschiedenis van de zogenaamde Carmel Bunkers.

Tegenstand van buurtverenigingen

Het voorstel overtuigt buurtverenigingen echter niet. Die menen dat het de “invasie” van toeristen niet zal stoppen. Bovendien vrezen ze dat het hek bezoekers ertoe zal brengen zich door hun buurt te verspreiden waardoor nog meer overlast wordt veroorzaakt. “Onze angst is dat toeristen de omgeving die we nu nog wel voor onszelf hebben ook zullen bezetten”, zegt de voorzitter van de Carmel buurtvereniging, Montse Montero, tegen de bovengenoemde krant.

Daarbij is men bang dat de ruimte die openbaar is en toebehoort aan de bewoners langzaam geprivatiseerd zal worden. Dat zou een herhaling zijn van situaties zoals die zich voordeden met Parc Güell. Sinds 2013 moeten bezoekers daar zes euro betalen om het te bezoeken.

Protesten

De afwijzing van de buurtvereniging is van dien aard dat ze eisen dat de werkzaamheden worden stilgelegd. Elke vrijdag organiseert de vereniging protesten met marsen naar het uitkijkpunt. Daar aangekomen wordne manifesten voorgelezen in het Engels, Spaans en Frans om bezoekers bewust te maken van de ongemakkelijke situatie.

Dit vind je misschien ook leuk