Hotelmoord in Valencia: Moeder vergiftigde haar zoon

door admin
Hotelmoord in Valencia: Moeder vergiftigde haar zoon

De giftige stof had ze gemengd met de pap die hij at. Na de moord zou de moeder zelfmoord hebben gepleegd door dezelfde giftige stof in te nemen. Dit is de conclusie na autopsie en uitgebreid onderzoek door de afdeling moorden van de Valenciaanse politie op de plaats waar de lichamen zijn aangetroffen.

Volgens de politie is er geen brief gevonden die meer duidelijkheid kan geven over de beweegredenen van de moeder voor deze misdaad en daaropvolgende zelfmoord. Er wordt echter gespeculeerd dat het mogelijk om een ‘altruïstische kindermoord’ gaat. In zulke gevallen denken ouders dat hun criminele daad een einde betekent aan het lijden van hun kind, aldus Paz Velasco. De criminologe en docent aan de Internationale Universiteit van Valencia (UIV) zegt dit in de krant Las Provincias.

De vermeende moordenares is een Colombiaanse psychologe met een verblijfsvergunning in Spanje. Uit onderzoek bleek dat zij en haar zoon er een gewoonte van maakten om zich af en toe terug te trekken. De vader van de jongen vond het daarom niet vreemd dat zij 48 uur afwezig waren in het hotel.

Het misdrijf vond plaats op 30 augustus in een hotelkamer, maar de lichamen werden pas twee dagen later ontdekt. Uit camerabeelden bleek dat er niemand anders de kamer had betreden en iedereen buiten de moeder en de zoon wordt uitgesloten van betrokkenheid. Welke giftige stof is gebruikt zal nog uit de autopsies moeten blijken. 

Dit tragische incident volgt op een soortgelijk voorval op 20 juli in Fitero, Navarra, waar een moeder probeerde haar drie minderjarige kinderen te vermoorden door ze eerst te vergiftigen en vervolgens aan te vallen met een mes. De oudste twee kinderen konden ontsnappen en om hulp roepen, en alle betrokkenen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Dit vind je misschien ook leuk