Houten bloemen: Een duurzaam alternatief voor verse bloemen in Spanje

door admin
houten bloemen

In Spanje zijn verse bloemen vaak moeilijk verkrijgbaar, erg duur en beperkt in variatie. Voor wie op zoek is naar een duurzaam en esthetisch alternatief, bieden houten bloemen een uitstekende en trendy oplossing.

Houten bloemen? Zul je misschien denken. Het gaat om handgemaakte abstracte bloemen die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook onderhoudsvrij en ze gaan ook nog eens jaren mee! Het is een blijvend kunstwerk dat kan bijdragen aan de unieke sfeer van je huis. Een boeket houten bloemen als eyecatcher in je woonkamer of als unieke kantoordecoratie.

Waarom houten bloemen van xposies?

Er zijn natuurlijk al zijden bloemen en bloemen van multiplex die een veel langere levensduur hebben dan verse bloemen maar de houten bloemen van xposies zijn echt heel wat anders en daardoor bijzonder. Het unieke en brede assortiment bestaat uit een grote variatie aan houten boeketten in verschillende kleuren, maten en stijlen. Zo is er een abstracte vorm van bijvoorbeeld een veldboeket met margrietjes en klaproosjes, maar ook een roze boeket en zelfs bloemen in Delfts Blauwe uitvoering.

DelftsBlauw

Dutch Design als alternatief voor snijbloemen en klanten kunnen kiezen uit standaardboeketten of een op maat gemaakt ontwerp. Daarbij kunnen ze zelf de kleuren selecteren. Zo kun je een uniek boeket bestellen dat perfect is afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren en interieur.

Duurzaamheid

De designbloemen van xposies zijn gemaakt van beukenhout, een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Alle onderdelen ervan komen uit Europa en ze worden lokaal geassembleerd, wat de ecologische voetafdruk verkleint. De onderdelen die in kleur gekocht worden zijn in Europa gemaakt en geschilderd in een fabriek waar ook kinderspeelgoed gemaakt wordt. Ze voldoen aan de strenge eisen met betrekking tot de gebruikte verf.

Door hun lange levensduur vervangen ze wegwerpproducten zoals snijbloemen, wat bijdraagt aan een vermindering van afval. Verse bloemen hebben een hoge klimaatbelasting door gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest, de verwarmde kweekassen, waterverbruik of transport uit een ander continent. Vaak gooi je binnen twee weken de bloemen weg en begint deze cyclus opnieuw, terwijl xposıes voor altijd mooi blijven.

Voordelen van houten bloemen

houten bloemen

Houten bloemen bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele verse bloemen:

  • Langdurig: Ze blijven voor altijd mooi zonder dat ze water of verzorging nodig hebben.
  • Milieuvriendelijk: Ze verminderen de vraag naar vers gesneden bloemen en de daarmee gepaard gaande milieubelasting.
  • Aanpasbaar: Je kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren en stijlen, of een geheel eigen boeket ontwerpen.

Hoe bestellen?

Bezoek de webshop van xposies om het volledige assortiment te bekijken en je bestelling te plaatsen. Alle bestellingen worden goed verpakt en verstuurd binnen Europa, dus ook naar Spanje. De website biedt een gebruiksvriendelijke winkelervaring, met gedetailleerde beschrijvingen en foto’s van elk uniek boeket.

Over de maker

xposies werd in 2023 opgericht door Prescilla. Zij werkte altijd al graag met hout in haar design en dat komt nu tot uiting in de unieke houten bloemen die zij maakt. Met een bouwkundige opleiding en ervaring als kunstenaar creëerde ze deze prachtige bloemen. Het idee ontstond eind 2022. Daarover zegt Prescilla: “Toen zag ik het opeens voor me: een stok met een bol, dat zou wel eens een mooie bloem kunnen zijn! En hoe gaaf zou het zijn als deze bloemen gemaakt worden in de kleuren die ik zelf mooi vind? Vanaf dat moment heb ik geen seconde stil gezeten. De bollen combineerde ik met schijven en ringen en daar was het eerste boeket ‘houtbare’ bloemen ontstaan.” Anderhalf jaar en veel prototypen later is dat ontwerp doorontwikkeld tot de huidige houten bloemen.

houten bloemen

Ben je dus op zoek naar een duurzaam, stijlvol en onderhoudsvrij alternatief voor verse bloemen of naar originele designitems om je interieur mee te verfraaien, dan zijn de houten bloemen van xposies de perfecte keuze. Ze bieden een kleurrijke en blijvende oplossing voor bloemarrangementen, ideaal voor elke gelegenheid. Bezoek de webshop  vandaag nog en ontdek hoe deze unieke bloemen je woning, kantoor of zelfs evenement kunnen verfraaien!

Korting voor lezers van InSpanje.nl

Lezers van InSpanje.nl kunnen nu een uniek, houtbaar boeket bloemen van xposies bestellen met 10% korting. Vul tijdens je bestelling op de webshop de code INSPANJE10 in en de korting wordt automatisch berekend. De korting geldt tot eind juli as.

Lees ook: Inflatie en droogte werpen schaduw over bloemensector tijdens Allerheiligen

Dit vind je misschien ook leuk