Ikea Spanje verhoogt prijzen in antwoord op alom gestegen kosten

door admin
Ikea Spanje verhoogt prijzen in antwoord op alom gestegen kosten

Bronnen bj het Zweedse bedrijf melden dat Ikea de prijzen heeft moeten aanpassen om de gestegen kosten erin door te berekenen. Op die manier wil Ikea zowel de duurzaamheid van het bedrijf verzekeren en haar banen behouden. “Onze intentie dat we onze prijzen zo laag mogelijk willen houden blijft staan. Desondanks zijn ook wij niet immuun voor de macro-economische ontwikkelingen waar we zowel op nationaal als internationaal niveau mee te maken hebben”, schrijft het bedrijf in een persverklaring.

Bekijk ook: Inflatie opnieuw gestegen in de maand mei

Eind 2021 heeft Ingka Group, de grootste aandeelhouder van de Ikea-winkels, aangekondigd dat het de prijzen van de producten met gemiddeld 9% wilde gaan verhogen dit jaar als gevolg van de inflatie op de markten waar de meubelgigant opereert. 

Het bedrijf blijft binnen de actuele context zorgvuldig bekijken wat er gebeurt met de kosten voor goederentransport, de toegenomen energiekosten en de inflatiedruk. Op die manier wil de meubelketen de efficiëncy verbeteren op het moment dat er beslissingen over de prijzen genomen moeten worden. 

Toegankelijkheid als fundamentele pilaar

Ikea benadrukt dat het “toegankelijk zijn” een fundamentele pilaar is voor het bedrijf. “Daarom blijven we altijd werken aan een competitief aanbod voor zoveel mogelijk mensen”. De ambitie is om meer dan de helft van het aanbod laaggeprijsd te houden. 

Ikea is niet de enige die prijzen verhoogt

In de afgelopen maanden hebben verschillende multinationals waaronder Unilever, Procter & Gamble (P&G), Nestlé, Danone, Heineken, Coca-Cola, Pepsico en Primark en nationale bedrijven zoals Inditex of Deoleo algemene prijsstijgingen doorgevoerd of aangekondigd dat binnenkort te zullen doen.

Dit vind je misschien ook leuk