Leroy Merlin Spanje start met verkoop zonnepanelen aan particulieren

door admin
Leroy Merlin Spanje start met verkoop zonnepanelen aan particulieren

De Spaanse doe-het-zelf winkel Leroy Merlin is gestart met de verkoop van zonnepanelen aan particulieren. Dit werd dinsdag door het bedrijf bevestigd. Naast zonnepanelen biedt Leroy Merlin ook verwarmingsoplossingen aan.

De zonnepanelen voor eigen gebruik kunnen verkocht worden nadat de Spaanse overheid enkele maanden geleden de zonnebelasting afschafte. Deze bepaalde dat mensen die duurzame energie opwekten voor eigen gebruik hierover belasting moesten betalen.

Vlak na die afschaffing kondigde de Zweedse meubelgigant Ikea aan ‘spoedig’ zonnepanelen te gaan verkopen in Spanje. Het bedrijf, dat tot op heden nog geen concrete datum heeft genoemd – zal daartoe samenwerken met bestaande energiebedrijven die de zonnepanelen in de woningen van klanten gaan installeren.

De van oorsprong Franse keten Leroy Merlin is de Ikea nu voor en kondigde zijn komst als speler ‘op de markt van duurzame energie in het huis’ aan en verkoopt via de website zonnepanelen voor eigen gebruik en duurzame verwarmingsoplossingen. ‘Deze gecombineerde oplossingen staan de klant toe warm water te produceren, de woning te verwarmen of koelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de gratis energie afkomstig van de zonnepanelen. Zo zullen ze in belangrijke mate besparen op hun elektriciteitsrekening’, zo bevestigt Leroy Merlin in het persbericht. 

Met de slogan ‘Adios al impuesto del sol’ (Dag zonnebelasting) zal de doe-het-zelf winkel vier verschillende zonnepanelen in drie maten verkopen: van 12, 14 en 18 vierkante meter. Voor respectievelijk de volgende prijzen: 6.990 euro (aanbevolen voor huishoudens met een elektriciteitsrekening tussen 75 en 150 euro per maand); 8.990 euro voor 150 tot 230 euro per maand en 10.990 en 11.390 euro voor twee versies van 28 vierkante meter aanbevolen voor woningen met elektriciteitsrekeningen van meer dan 400 euro per maand. Alle prijzen zijn inclusief installatie en start-up, zo is te lezen op de website van het bedrijf

De aerothermie systemen bestaan uit lucht warmtepompen die de woning kunnen verwarmen of koelen, vergelijkbaar met een airconditioning en zijn te koop vanaf 13.500 euro tot 22.900 euro.

Dit vind je misschien ook leuk