Logeren in een zelfvoorzienend capsulehotel in de woestijn van Granada

door admin
Logeren in een zelfvoorzienend capsulehotel in de woestijn van Granada

De constructie wordt door de initiatiefnemers omschreven als ‘Luxueuze heiligdommen voor het opladen van mensen te midden van prachtige idyllische landschappen’. In zo een ‘podtel’ (samenvoeging van Pod en Hotel) kunnen gasten genieten van een totale ontkoppeling van hun waan van de dag.

Het voordeel van de verplaatsbare module is dat deze op elk terrein geplaatst kan worden, ook als er niet op mag worden gebouwd. De ‘podtel’ wordt al volledig gefabriceerd naar de locatie gebracht en kan al een paar uur later worden gebruikt.

Het ontwerp is ingekapseld, heeft een langwerpige rechthoekige vorm en is ontworpen door de Spaanse studio MOHO Arquitectos vanuit een multidisciplinair perspectief voor het bedrijf District Hive dat reizen wil aanbieden die de klant de mogelijkheid geven tot volledige ontkoppeling. 

Het project wordt gekenmerkt door zijn duurzaamheid, ecologie en verantwoordelijkheid voor het milieu. Een podtel is volledig off grid en duurzaam want in staat zijn eigen water uit de lucht te halen, elektriciteit op te wekken middels zonnepanelen met genoeg energie voor vier dagen. Daarnaast zet het afval om in as, terwijl grijs water in twee processen wordt gefilterd zodat het gebruikt kan worden voor irrigatie.

De module meet 35 vierkante meter en is verdeeld in verschillende kamers, een kleine ruimte voor technische apparatuur en een open terras om ’s nachts naar de sterren te kijken. De gast kan bijna elk aspect van het hotel bedienen met een mobiele applicatie gebaseerd op AI, die informatie geeft over energieniveaus, zonneproductie, temperatuur en waterkwaliteit, evenals het sluiten of openen van deuren, ramen, het aandoen van licht, geluid en zelfs de aankoop van eten en drinken.

Wie een nacht of meer wil doorbrengen in het surrealistische landschap in Andalusië, vol kraters, geulen, bergen, dalen en canyons, waar amper vegetatie is met weidse uitzichten, kan het al huren via de website van het bedrijf. Een nachtje podtel is vanzelfsprekend niet goedkoop: de prijs per nacht is vanaf 500 euro.

Dit vind je misschien ook leuk