Maken Spaanse coureurs verwachtingen waar tijdens F1 Spanje?

door admin
Maken Spaanse coureurs verwachtingen waar tijdens F1 Spanje?

Ondanks deze hooggespannen verwachten, domineerde de Nederlander Max Verstappen vanaf de eerste meters tijdens de trainingen op vrijdag en zaterdag. Hij zette meerdere keren veruit de snelste tijd neer, wat uiteindelijk ook zaterdag tijdens de kwalificatie gebeurde.

Spaanse fans komen massaal naar F1-circuit van Barcelona

Toch kwamen de meeste Spanjaarden niet voor de onoverwinnelijke Verstappen. Fans van Sainz en Alonso kwamen massaal op het evenement af. Waar het tijdens de trainingen en de kwalificatie nog redelijk rustig was op de tribunes, was het langs het circuit zondag tijdens de race afgeladen met fans. Fans die, in het groen voor Fernando Alonso die momenteel bij Ashton Martin racet, en in het rood voor Carlos Sainz van Ferrari, gekomen waren.

Hooggespannen verwachtingen van Spaanse coureurs

Een groot deel van de hoop op winst voor Spanje was gevestigd op Alonso. Hij behaalde de afgelopen races al meerdere keren het podium en aangezien hij in zijn thuisland mocht racen, waren de verwachtingen hoog. Helaas bleef goed resultaat uit voor deze Spanjaard. Hij leek het hele weekend onvoldoende snelheid in de auto te krijgen. Dit bleek later ook uit het resultaat van de kwalificatie. Fernando Alonso kwam zaterdag helaas niet verder dan een negende plek en moest zondag dus vanuit het middenveld starten.

De andere Spanjaard bleek succesvoller; Carlos Sainz bereikte in de kwalificatie de tweede plek. Ondanks dit geweldige resultaat, bleef Max Verstappen hem met maar liefst een halve seconde voor. Op dat moment was duidelijk dat het lastig zou worden voor andere coureurs om Verstappen zondag af te troeven.

Gooit regen de strategie in Spanje overhoop?

De voorspelde buien voor het afgelopen weekend hingen, soms letterlijk, boven het hoofd van de coureurs. Vooraf was het dan ook spannend of de baan droog zou blijven of dat iedereen de strategie volledig moest aanpassen op nat wegdek.  

Zondag begon de race droog en zonnig. Na een spannende eerste paar meters, waar Carlos Sainz bijna naast Max Verstappen kwam, ging de Nederlander er toch vandoor. Hij wist zijn voorsprong uiteindelijk met tientallen seconden uit te breiden waardoor hij meer dan één keer een vrije pitstop kon maken om zijn banden te wisselen.

Even leek het spannend te worden toen de Britse George Russel regen voelde. Een paar rondes later bleek dit te gaan om zweetdruppels aan de binnenkant van zijn helm. Iets waar na de race uitgebreid om werd gelachen. Hoewel donkere wolken zich aan het eind van de race samenpakten tot vlak boven het circuit, bleef de baan tot het eind aan toe droog.

Waar staan Spanjaarden nu in WK-klassement?

Door zijn eigen dominante optreden en het feit dat de prestaties van zijn voornaamste concurrenten, Pérez en Alonso, uitbleven, wist Max zijn voorsprong in het WK verder uit te breiden. Uiteindelijk behaalde Sainz de vijfde plek en lukte het Alonso om als zevende te finishen.

Na zondag staat Verstappen bovenaan met 170 punten. Hij wordt gevolg door Sergio Pérez met 117 punten en Alonso met 99 punten. Sainz staat in het WK-klassement momenteel op een zesde plek met 58 punten.

Dit vind je misschien ook leuk