Málaga opent stranden en houdt controle via een app en camera’s

door admin
Málaga opent stranden en houdt controle via een app en camera's

Dit maakte burgemeester De La Torre op dinsdagmorgen bekend. De gemeente wil te allen tijde voorkomen dat het op bepaalde stranden te druk wordt door ze van zonsopkomst tot zonsondergang opem te stellen. De burgemeester beveelt strandbezoekers aan vooraf op de app te kijken waar ruimte is en daarop aan te geven welk strand men hoelaat wil bezoeken. Dat stelt de app in staat actuele informatie te bieden over hoe druk het op wlek moment van de dag op ieder strand zal zijn.

De regionale regering van Andalusië heeft 3.000 personen gecontracteerd die tussen 15 juni en 15 september de stranden in deze autonome regio gaan controleren. Hiertoe is een budget gereserveerd van 24 miljoen euro. De maximale bezettingsgraad op de meeste stranden wordt door de gemeentes zelf minimaal gehalveerd op basis van de ministeriële verordening daartoe van het Minister van Volksgezondheid. Die bezetting wordt berekend op basis van het feit dat er voor elke strandbezoeker 4 vierkante meter ruimte moet zijn. De marge voor wandelen in de branding wordt 6 meter vanaf het water het strand op.

De cijfers in Málaga van het coronavirus zijn gunstig. Het is de tweede dag dat er niemand aan het coronavirus overleed en er geen besmettingen zijn gemeld via de PCR-tests. Dit is ook de reden waarom de Junta de Andalucía het landelijk ministerie van Volksgezondheid dinsdag heeft verzocht de provincie Málaga (en ook Granada) aanstaande maandag al naar fase 2 te laten gaan. Volgens afgevaardigde Jesús Aguirre zou geen van de twee provincies ‘nog één dag langer in fase 1 mogen blijven’ 

Dit vind je misschien ook leuk