Mallorca en Ibiza zijn de duurste reisbestemmingen in Spanje

door admin
Mallorca en Ibiza zijn de duurste reisbestemmingen in Spanje

Volgens gegevens van het Spaanse statistiekbureau INE was de stijging in de eerste zes maanden van 2023 10,2 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ter vergelijking: het landelijk gemiddelde in Spanje was met een inflatie van 5,2 procent slechts de helft daarvan.

Prijzen liggen tot 20 procent hoger dan in 2021

Omdat de prijsstijging in 2022 eveneens fors was, zijn de prijzen in de toeristische sector op de Balearen nu tot 20 procent hoger dan in 2021. Geen enkele andere autonome regio in Spanje komt hierbij in de buurt; Galicië en de regio Valencia volgen met een inflatie van 17 procent.

Niet minder boekingen

Ondanks de prijsstijgingen hebben de Balearen echter geen daling in het aantal boekingen gezien. Dat is bevestigd door de op Mallorca gevestigde internationale beddenplatform “Hotelbeds”. Integendeel, “Mallorca en de naburige eilanden blijven dit jaar een van de topbestemmingen in Europa voor zowel nationale als internationale vakantiegangers,” aldus een woordvoerder van Hotelbeds. Vergeleken met 2022 zijn de boekingsaanvragen dit jaar tot nu toe met 20 procent gestegen.

Particuliere vakantiewoningverhuur

De situatie is echter anders voor particuliere vakantiewoningverhuur. Maria Gibert, directeur van het toeristische verhuurplatform Habtur, gaf aan dat er vergeleken met het vorige seizoen “geen verschil” is. De prijsstijging in haar sector komt overeen met de door INE vastgestelde toename van 10 procent voor restaurants en hotels. Echter, het aantal boekingen blijft ongewijzigd.

Dit vind je misschien ook leuk