Man van 250 kilo uit huis vol afval gered na operatie van 7 uur

door admin
Man van 250 kilo uit huis vol afval gered na operatie van 7 uur

De 48-jarige Alejandro B. die zou lijden aan morbide obesitas was gevallen en had dringend hulp nodig. Het duurde zeven uur voordat de specialisten erin slaagden hem uit zijn benarde situatie te bevrijden. Het schokkende incident heeft veel aandacht getrokken en roept vragen op over de verantwoordelijkheid van de sociale diensten.

Man had sinds begin pandemie huis niet verlaten

De zorgwekkende situatie ontvouwde zich in El Prat de Llobregat toen de politie een noodoproep ontving dat een man vastzat tussen het afval in zijn appartement. De man, die naar verluidt meer dan 250 kilo weegt, had zijn huis niet verlaten sinds het begin van de pandemie, toen hij begon met thuiswerken. Het gebrek aan voedsel en water bracht hem in een levensbedreigende situatie, en hij smeekte om hulp. Gelukkig waren de brandweerlieden snel ter plaatse om hem te redden.

Gecompliceerde operatie met bergen afval

De reddingsoperatie was allesbehalve eenvoudig. De brandweerlieden moesten door bergen afval, waaronder zakken, plastic en dozen, ploeteren om de ingesloten man te bereiken. Uiteindelijk, na een intense inspanning van zeven uur, slaagden de specialisten erin om Alejandro B. veilig naar buiten te brengen. Het incident stelde de brandweerlieden voor een grote uitdaging. Ze hadden nog niet eerder in zo’n extreme situatie ingegrepen. 

Waar waren de sociale diensten?

De vraag rijst nu waarom de sociale diensten niet eerder ingrepen. Volgens getuigen zijn er meerdere keren meldingen gedaan over de precaire toestand van de man, maar deze werden volgens hen niet serieus genomen. De gemeente El Prat de Llobregat heeft aangegeven dat ze eerder betrokken waren bij de zaak, maar dat de situatie na eerdere interventies als genormaliseerd werd beschouwd. Dit roept echter vragen op over de effectiviteit van het systeem en de zorg voor mensen die in dergelijke omstandigheden verkeren.

Ziekenhuis

Alejandro B. is momenteel in het ziekenhuis van Bellvitge, waar zijn toestand stabiel is. De gemeente werkt nauw samen met de gezondheidsdiensten om zijn herstel te volgen en te bepalen of hij terug kan keren naar zijn woning of dat een opname in een zorginstelling noodzakelijk is. Het incident heeft de lokale gemeenschap geschokt en heeft geleid tot oproepen voor meer aandacht en actie voor mensen die in vergelijkbare situaties verkeren.

Lees ook: Kritieke situatie Spanje: In 2035 heeft ruim 37 procent van Spanjaarden overgewicht

Dit vind je misschien ook leuk