Moeder van geschorste Luis Rubiales in hongerstaking

door admin
Moeder van geschorste Luis Rubiales in hongerstaking

Béjar heeft zich vanochtend opgesloten in de kerk van de Divina Pastora in Motril (Granada) en heeft aangegeven in hongerstaking te blijven totdat er een oplossing is gevonden voor de “onmenselijke en bloederige jacht die op mijn zoon wordt gevoerd en die hij niet verdient.”

Béjar liet weten aan persbureau EFE dat ze “dag en nacht” in de kerk in de wijk Capuchinos in Motril zal blijven, totdat er recht is gedaan aan haar zoon.

Geschorst vanwege controversiële kus

Luis Rubiales werd afgelopen zaterdag geschorst door de FIFA vanwege de controverse rondom een kus op de mond die hij gaf aan het lid van het nationale vrouwenvoetbalteam, Jenni Hermoso.

De vrouw verblijft samen met haar zus in de kerk in Motril, ook nadat de pastoor van de kerk was vertrokken. Ángeles Béjar heeft Jenni Hermoso opgeroepen om “de waarheid te vertellen” en “de oorspronkelijke versie van de gebeurtenissen aan te houden.”

Geen seksueel misbruik

Ze is van mening dat “er geen sprake is van seksueel misbruik aangezien er toestemming was van beide partijen, zoals blijkt uit de beelden.” Ze vraagt zich af “waarom ze zo hard tegen hem zijn” en “wat er achter dit hele verhaal zit”, aangezien haar zoon “niet in staat zou zijn om iemand kwaad te doen.” Als moeder vraagt ze om begrip van iedereen, omdat “dit iedereen kan overkomen”. 

Lees ook: Drama, vreugde en hartzeer tijdens de finale van het FIFA WK vrouwen 2023

Ondertussen zijn er elf stafleden van de Spaanse vrouwen opgestapt. Het Spaanse vrouwenelftal weigert bovendien vooralsnog te spelen. De Spaanse voetbalbond heeft voor maandag een spoedberaad afgekondigd.

Dit vind je misschien ook leuk